Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma Londrada çocuk felci virüsü son durum antalya İngiliz Polisinden Psikolog Alptekin Aydin Djokovic

Bu haber kez okundu.

TGC ve TGS, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona tepki gösterdi

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin “Türkiye Cumhuriyetinin ilanının 93’ncü yıldönümünün hediyesi Cumhuriyet gazetesine terörist örgüt adına taşeronluk suçlamasıyla girmemeliydik” dedi. Cumhuriyet gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, “FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından soruşturma başlatılmasını “çok üzücü” bir gelişme olarak niteleyen Bilgin, “Tüm baskılara rağmen mesleğini tarafsızlık ve meslek ilkeleri ışığında yürütmek isteyen tüm gazeteciler gazetecilere ve gazete yöneticilerine yönelik operasyonlara son verilmesini, tek tip gazeteci yaratma projesinin sonlandırılmasını talep etmektedirler” dedi. Bilgin “Hapishanelerinde gazeteciler, düşünce adamları ve düşünceye vurulan prangalar Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sine yakışmamaktadır” dedi, Türk medyasının özgürlük mücadelesinin her şartta devam ettirileceğini vurguladı.

TGS: HABER ALMA HAKKINA OPERASYON

Türkiye Gazeteciler Sendikası da Cumhuriyet yöneticileri hakkında alınan gözaltı kararına tepki gösterdi. TGS açıklamasında özetle şöyle denildi: "Cumhuriyet’e operasyon haber alma hakkına operasyondur! Türkiye her güne yeni bir antidemokratik uygulamayla uyanıyor. Bu sabah da Cumhuriyet gazetesinin eski ve yeni genel yayın yönetmenleri ile gazetenin yazarları ve Cumhuriyet Vakfı yöneticilerinin gözaltına alındıklarını üzülerek öğrendik. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama kararın hukuki değil, siyasi olduğunun resmi gibidir. Darbenin kendileri için “Allah’ın lütfu” olduğunu ifade edenlerin, OHAL koşullarını darbe girişimi öncesinde de hedefe koydukları gazetecileri, gazete, televizyon, radyo ve dergileri halka ulaşamaz hale getirmek için bir fırsat olarak gördükleri açıktır. Defalarca söylediğimiz gibi bir kez daha altını çiziyoruz. Gazetecilik suç değildir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.