Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur Trs Aytac

Bu haber kez okundu.

Timur Öztürk’ün yeni kitabı 40 Yılın Hikâyesi Unutamadıklarım yayımlandı

4O YILIN HİKÂYESİ PİYASAYA ÇIKTI... İngiltere merkezli yayınevi Press Dionysus tarafından piyasaya sürülen  kitap, Timur Öztürk’ün meslek hayatındaki 40 yılının bir yansıması  olarak görülüyor. Timur Öztürk, 1980-2020 yılları arasında -40 yıl  boyunca- dünyanın çeşitli ülkelerinde habercilik yaparken başından geçenleri  27 konu başlığı altında bu kitapta topladı. Timur Öztürk’ün KKTC Halkın Sesi Gazetesi’nde başlayan gazetecilik  macerası, Kıbrıs,Türkiye ve İngiltere üçgeni arasında devam etti. 1982  yılında Kıbrıs Postası gazetesinin İngiltere muhabiri olarak çıktığı yola,  1991-1998 yılları arasında Türkiye’de devam etti. Show Tv, Kanal D, Star Tv, CNN Türk gibi ulusal kanalların yanı sıra  Türkiye genelinde yerel yayın organlarında da program yapımcılığı ve  muhabirlik yaptı. 1994 yılında Milas Radyo Televizyon Genel Yayın  Yönetmeni olarak RTÜK’ün ilk kapatma cezasını alan kişi olarak resmi  kayıtlara geçti. Sıcağı Sıcağına, Temiz Eller, Böyle Gitmez, Söz Fato’da gibi bir dönemde  efsaneleşmiş televizyon programlarına emek verdi. 1998 yılında tekrar  İngiltere’ye dönerek CNN Türk İngiltere muhabirliği yaptı. 

Kitabın yayıncısı Press Dionysus kitabın arka kapağında şunları yazdı; 

Bu kitap, Timur Öztürk’ün 40 yılı aşan gazetecilik serüveninde  biriktirdiği anıların bir derlemesi niteliğini taşıyor. Bu anılar  sayesinde okuyucu; 1980’li yılların Kıbrıs’ından İngiltere’sine, oradan  da 1990’lı yılların Türkiye’sine uzanan yolculuklara çıkarken aynı  zamanda Türkiye’nin yakın tarihine ilişkin bir hafıza tazelemesi de  yapıyor. Uğur Mumcu’dan Ahmet Kaya’ya, Asil Nadir’den Mehmet Ali Ağca’ya kadar dönemin pek çok tanıdık siması da bu yolculukta  okuyucuya eşlik ediyor.  

40 Yılın Hikâyesi, Unutamadıklarım bir anı kitabından ziyade  Türkiye’nin yakın tarihinin bir panoraması olarak değerlendirilebilir…  

1983 yılından günümüze Barış Radyosu, Londra Cemaat Radyosu,  Londra Türk Radyosu, Radyo 90, Radyo Umut, Bizim Fm, Radyo  Anadolu, Mega Radyo gibi çeşitli radyo kanallarında programlar yapmıştır. Öztürk halen Radyo Cesur’da radyoculuk kariyerini sürdürmektedir. 

Kitap , www.pressdionysus.com adresinden sipariş verilmesinin yanı  sıra, 665 High Rd, London N17 8AD – adresindeki Fieldseat Organic Cafe’den temin edilebilir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.