Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Türk Dünyası Gazeteciler Şurası'nda Medya ve İletişim Sergisi

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dünya Gazeteciler Federasyonu’nun organizasyonu ile Türk Dünyası 2. Gazeteciler şurası Tataristan’ın başkenti Kazan’da toplanıyor. Şura, Diş işleri Bakanlığı, Kazan Başkonsolosluğu, TİKA, Dış Türkler Akraba Topluluğu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, TRT, Anadolu Ajansı ve THY’’nın destekleri ile gerçekleşiyor. 26-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Kazan’da gerçekleşecek “Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası”nda, “Türk Dünyası Medya ve İletişim Sergisi” de açılacak. Sergide, şuraya katılacak gazeteciler tarafından getirilen gazete örnekleri ve yayınlar sergilenecek. Zirve dolayısıyla “Tataristan’ın Türk dünyasında jeopolitik yapısı” ve “Türk Dünyasında iletişim gelişmeleri” konulu panel ve oturumlarda gerçekleşecek.

Tataristan’a giden Türk medyası, İdil nehri boyundaki Tarihi Bulgar devletinin kurulduğu Bulgar şehri başta olmak üzere Tataristan ve Kazan’ın tarihi ve turistik yerlerini gezecekler. Kazan Federal Üniversitesi’ni de ziyaret edecek heyet,  zirve dolayısıyla Avrasya Gazete Radyo Televizyon Yayıncıları Derneğinin katkısı ile hazırlanan “Eskişehir’den Kazan’a Türk Dünyası Kültür Başkentleri” belgeselinin sinevizyon gösterisi de şuraya katılan gazetecilerin gösterimine sunulacak.

 

TDGF Genel Başkanı Menderes Demir ve yönetim kurulu üyeleri, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu üyeleri

 

Şura ile ilgili bir açıklama yapan Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, “Türk Dünyası gazetecileri ilk kez bir şura ile Eskişehir’de bir araya gelmişti. Bunu gelenek hale getirdik. Federasyonumuzun öncülüğünde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Basın Vakfı’nın iş birliği ile uzun çalışmalar sonucu Tataristan’da 2. Gazeteciler şuarasını da gerçekleştiriyoruz. Şura’ya destek veren, ilgi ve alakalarını gösteren gerek Türkiye ve gerekse RF Tataristan devlet yöneticileri başta olmak üzere, resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz’ dedi. 

 

Demir, Türk Dünyası gazetecilerinin Eskişehir zirvesinin önemli bir başlangıç olduğunu, bu zirvenin geleneksel hale getirilerek sürdürülmesi kararı alındığını ifade ederek, Dünya Gazeteciler Federasyonu, Türk Dış işleri Bakanlığı ve RF Tataristan yetkilileri  resmi görüşmeler yaparak, Dünya Gazeteciler Federasyonu ve TATMEDYA işbirliği yaparak, “Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası”nın Türk Dünyası 2014 yılı Kültür Başkenti olan Tataristan’ın başkenti Kazan’da gerçekleştirilmesine karar verildiğini söyledi. 

 

TÜRK DÜNYASI’NIN KALBİ  KAZAN’DA ATACAK 

 

Hazırlıkların son açamaya geldiğini, resmi izinler alınarak dünyanın çeşitli ülkelerindeki değişik yerlerden 35, Türkiye’den 15 ve Tataristan’dan da 50 gazetecinin şuraya katılacağını belirten Demir, zirve kapsamında sergi, sempozyum, panel, kültürel çalışmalarının yanı sıra çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini kaydetti.

 

RF Tataristan organizasyonunun büyük ilgi göreceği etkinlik kapsamında, Türk Dünyası ile ilgili görüş ve düşüncelerin alınacağını, gazetecilerin Tataristan ve Kazan kentinin tarihi ve kültürel yerlerine de turistik gezi turu düzenleneceğini belirtildi.

 

Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti Başkenti Kazan’da yapılacak olan etkinliğe, 20 ülkeden 100’ün üzerinde gazetecinin katılması beklenirken, 2.’si düzenlenen organizasyonun Tataristan Özerk Cumhuriyeti, TATMEDYA ve Dünya Gazeteciler Federasyonu’nun ortak organizesi ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın katılımı ve katkısı ile Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov’un himayelerinde Tataristan Özerk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla yapılacağı bildirildi.

 

Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, “2. Türk Dünyası Gazeteciler Şurası”nın amacının Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin tarihi, turistik yerleri ve kültürünü Türk Dünyası ve dünyaya yaymak olduğunu söyledi.

 

Demir, konuşmasına şöyle devam etti. 

 

“Tataristan’da hizmet veren medya mensuplarının Türk Dünyası medya mensupları ile buluşmasını sağlamak, medya mensupları arasındaki bilgi alış-verişleri, tanışma, mesleki dayanışmayı temin etmek, problemlerini müşterek konuşarak çözüm yollarını yetkililere iletmektir. Yine meslektaşlarımız ile birlikte Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti ve Türk Dünyası’na daha iyi nasıl hizmet edilebiliriz, bu birliktelikten insanlık nasıl faydalanır, bunun yol ve yöntemlerini arayarak hayata nasıl geçirebiliriz.” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.