Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman avrupa muharrem ince cemal kaşıkçı maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs

Bu haber kez okundu.

Mali ve Somali, Fransa'yı teröre hedef yapar

Avrupa Ajansı (AVA) Mahir Tan/Londra Özel Haber- Geçtiğimiz hafta Fransa yönetimi Mali ve Somali'de aynı anda İslamcı terör örgütlerine karşı hava ve komando operasyonlarına başladı. Mali'de ülkenin kuzeyinde hakim olan ve bu bölgedeki kentlerde şeriat rejimi kuran Al kaide bağlantılı örgütlere karşı 500 asker ve savaş uçaklarıyla bir saldırı başlatan Fransa, daha ilk günde 3ü çocuk 10 sivilin ölümüne neden oldu.  

Mali'nin kuzeyinde Fransa'nın yüzölçümünden daha büyük bir alanda harekat yapmak zorunda kalan 500 askerlik küçük Fransız lejyoner birliği'ne üçüncü gün sonunda İngiltere ve ABD'den yardım gönderilmeye başladı.  Aynı günlerde Somali'deki Al Shabab adlı Al Kaide bağlantılı örgüte bir helikopter saldırısı düzenleyen Fransa, bu saldırıda bir helikopter ve bir pilotunu kaybetti.  Mali ve Somali'de askeri saldırılara başlayan Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ın Mali saldırısına Fransa'yı tek başına sokmasını, eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin 2011 yılında Libya'da Bengazi kentini kuşatan Kaddafi ordusuna karşı tek başına hava saldırısına girişmesine benzeten uzmanlar, "NATO ve ABD hava kuvvetleri devreye girmeseydi Fransa bu işten kolay kolay sıyrılamazdı" yorumları yapıyorlar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.