Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası

Bu haber kez okundu.

Mavi Marmara şubat ayı sonunda yine yola çıkıyor.

Mahir Tan- Şakir Yıldırım(AVA)- 2010 yılı 31 Mayıs gecesi Akdeniz'de İsrail deniz komandolarının saldırısına uğrayan 'Mavi Marmara' gemisinin onurlu adı artık Gazze'de İsrail kuşatması altında yaşayan Filistin halkına tüm yardım ve destek faaliyetleri ile birlikte anılır oldu. 'Mavi Marmara' şubat ayı sonunda yine yola çıkıyor. Bu kez yola çıkarak Gazze'ye kadar amansız bir yolculuğa liderlik edecek olan Mavi Marmara ise artık 'gazi'ler arasında yer alan Mavi Marmara gemisi değil. Mavi Marmara adını taşıyan bir minibüs. Bu kez kara yolundan Gazze'ye yardım yetiştirmek için yola çıkacak olan Mavi Marmara yardım kamyonunu yine Mavi Marmara gemisinde saldırıya uğrayan ve sağ olarak kurtulan Gazze yolculuklarının unutulmaz isimlerinden Şakir Yıldırım kullanıyor. Avrupa gazetesi haber müdürü Mahir Tan ile birlikte Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisinde yer alan Şakir Yıldırım, İsrail kuşatması altındaki Gazze'ye defalarca karayolundan da tıbbi malzeme, okul ve eğitim araçları ve bilgisayarlar taşıyan konvoylarda şöfor ve yardımcı olarak bulundu. Bu kez 10 araçlık bir konvoyla İngiltere'den Gazze'ye ulaşmak için yola çıkacak olan 'Mavi Marmara' kamyonu üzerinde Mavi Marmara gemisinde İsrail komandoları tarafından hunharca katledilen 9 Türk vatandaşının isimleri yazılı olarak yolculuk ediyor. İspanya'da yapılan 'Mavi Marmara' anıtını ziyaret ederek bir çelenk bırakacak olan Mavi Marmara kamyonu ve yardım konvoyu Cezayir, Fas,Tunus,Libya ve Mısır üzerinden Gazze'ye ulaşmayı amaçlıyor. Avrupa gazetesinin adım adım izleyerek okuyucularına ulaştıracağı yeni Mavi Marmara yolculuğu, Gazze'de kuşatma altında tutulan Filistin halkına yardım ve uluslararası desteğin İsrail terörüne karşın durmayacağının bir başka göstergesi oluyor. 9 Türk insanının yaşamlarını vererek Dünya'ya gösterdiği İsrai'lin illegal Gazze kuşatmasına rağmen yardımlar yeni yeni Mavi Marmara'lar oluşturarak Filistin halkına ulaşmaya devam edecek.   

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.