Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Türkiye müdahale ederse felaket olur

İstanbul Konferansı İslamistler Kontrolünde

 

AVRUPA ÖZEL

AVRUP AJANSI (AVA)

MAHİR TAN-LONDRA

 Suriye Devlet Başkanı Bashar Esad'ın yeğeni ve bir dönem Suriye'nin en güçlü adamı Rıfat Esad'ın oğlu Ridal Al Assad, Londra'da Hamstead semtinde düzenlenen bir konferansta konuştu. Londra'nın yahud nüfusunun çok yoğun olarak yaşadığı  Hampstead Suburb Gardens bölgesindeki Quaker House'da yahudi izleciyilerin ağırlıkta olduğu bir topluluğa konuşan Ridal Al Assad, Beshar Esad rejimin değişmesi şart olan yolsuzluklara batmış br baskı rejimi olduğunu söyledi. Suriye'de rejim muhalifi guruplar arasında özellikle İngiltere ve Batı Avrupa ülkeleri içinde geniş bir tabanı bulunan Rıdal Esad, "Suriye'deki kanlı çatışmaların Bashar Esad'ı devirmek için teröre başvuran ve Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye tarafından desteklenen İslamist guruplar nedeniyle uzun bir döneme yayıldığını" belirtti. Türkiye'yi Dinci bir parti olan Müslüman Kardeşler'i ve aralarında teröristlerin bulunduğu dinci örgütleri Suriye Muhalefeti gibi göstermek için İstanbul'da toplamakla suçlayan Ridal Assad, Türk yöneticilerin kendilerini Muhalif guruplardan uzak tutmak için Tunus ve İstanbul'daki "Suriye'nin Dostları" toplantılarına sokmadıklarını kaydetti.

TÜRKİYE MÜDAHALE'YE KALKARSA SONUÇ "FELAKET" OLUR.

22 milyonluk Suriye halkının  Bahra Esad rejiminden krtulmak ve "Batı tipi demokrasi" için mücadele ettiğini belirten Ridal, "Suriye halkı bir dikatatörden kurtulup dinci bir diktatörlük altına girmek istemiyor" dedi. Türkiye'nin uzunca bir süredir Suriye'deki Müslüman Kardeşler örgütü ile ilişkide olduğunu söyleyen Ridal Esad,Türkiye'nin Esad rejimine Müslüman kardeşlerİn yönetime alınması doğrultusunda baskı yaptığını, bu kabul edilmeyince Suriye'ye karşı tutumunu değiştirerek Katar ile birlikte terör gurupları barındıran İslamcı örgütleri desteklemeye başladığını" kaydetti. Türkiye yönetiminin "Emperyal düşünceler" taşıdığını belirten Ridal, "Batı, Türkiye'yi kullanarak Suriye'ye askeri bir müdahale yaparsa kıyamet gibi sonuç çıkar" dedi. 22 Milyon nufuslu Suriye'nin 500 bin kişilik bir ordusu ve iktidardaki  BAAS partisinin 2 milyon üyesi olduğunu ve İran, Lübnan Hizbullah'ı, Güney Irak milisleri tarafından desteklendiğini söyleyen Ridal Asad, "Suriye'nin ordusu, Cumhuriyet Muhafızları ve Milis örgütlerini benim babam Rıfat Esad kurdu. Bu yapıları benden iyi tanıyan yoktur." dedi.

TÜRKİYE MEKTUBUMUZU HASIR ALTI ETTİ

 Londra'da kurulu  "Democracy and Freedom" adlı örgütün yöneticisi olan ve Arapça-İngilizce yapan bir Televizyonun sahibi olan Rıdal Esad, İngiltere,Fransa ve AB ülkelerinde çok sayıda taraftarları olduğunu, Suriye içindede milyonlarca kişinin kendi geliştirdikleri yaklaşık olarak Annan planı maddeleri ile aynı anlamdaki "üç maddelik barış planı"nı desteklediğini vurguladı. Ancak Türkiye'nin Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte hareket ederek Suriye'deki demokratik muhalefeti yok saymaya çalıştığını söyleyen Ridal, İstanbul "Suriye'nin Dostları" konferansına katılmak için yazarak eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış eliyle Türk hükümetine gönderdikleri mektuba cevap verilmediğini, Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Eşbaşkanlığını yaptığı Tunus toplantısına gönderdikleri temsilcilerinde toplantı yapılan binaya sokulmadıklarını" vurguladı.

ANNAN PLANI’NI DESTEKLİYORUZ

 Geçtiğimiz hafta Suriye'nin başkenti Şam'da Basar Esad ile BM Suriye Temsilcisi Kofi Annan arasında yapılan toplantılarda üzerinde anlaşmaya varılan 6 Maddelik Annan planını desteklediklerini söyleyen Rıdal Esad, "Ateşkes ve BM denetiminde yağlacak seçimlerle Suriye'ye demokratik bir rejim gelmesi mümkündür" diyerek bunun dışında yapılacak bir askeri müdahalenin bölgeyi kesin bir kanlı kaos ortamına sürükleyeceğine dikkat çekti. ABD ve batı ülkelerinin  Suriye için "Esad yönetimininde kabul edeceği bir barış planı" istediklerini belirten Ridal Esad , "bu ülkelerin Suriye halkının dinci bir yönetime karşı olduğunu bildiklerini" vurguladı. Gerçekte Bashar Esad rejimine ve özellikle yapılan yolsuzluklara karşı olan milyonlarca Suriye'li nin  muhalefetteki dinci ve terörist guruplar ve dış askeri müdahaleye karşı zorunlu olarak Esad rejimini desteklediklerini söyleyen Ridal, "Batı ülkelerinin Libya müdahalesinin olumsuz sonuçlarını iyi değerlendirdiklerine işaret etti.

BABAM "HUMS KATLİAMINDA" ŞAM'DA GÖREVLİYDİ

28 mart akşamı Hamstead'de yapılan "Uluslararası Forum" da konuşan Ridal ile toplantı sonrasında da görüştük. Babası Rifat Esad'ın "Hums kasabı" olarak yayılan kötü ünü konusunda sorularımızı cevaplandıran Ridal, "1982 yılında Hama ve  Hums kentşerinde çıkan Müslüman Kradeşler ayaklanmasının bu bölgeye gönderilen 3. kolordu tarafından bastırıldığını söyledi. İsyan sırasında babası Rıfat Esad'ın Cumhuriyet Muhafızları Komutanı olarak Şam'ı korumakla görevli olduğunu ve 200 km uzaktaki Hums kentine o dönemde hiç gitmediğini söyleyen Ridal, kendilerinin daha sonra 400 kişilik bir gurup olarak Suriye'den sürüldüklerini kaydetti. Londra'da eğitim gören ve ABD'de New York kentinde Üniversite okuyan Ridal, Rusya'da da master yaptı. İngiltere'deyaşayan Suriye ‘li muhaliflerinden önemli bir gurup tarafından desteklenen Ridal Esad, "Avrupa " gazetesine verdiği mesajda "yolsuzluklara bulaşmış bir yönetim olan Bashar Esad yönetimi mutlaka gitmelidir. Suriye'de BM gözetim ve denetiminde yapılacak bir seçim sonrasında Batı tipi bir Anayasa ve paralamento rejimi kurulmalıdır " dedi.

 

ESAD 'IN KABUL ETTİĞİ 6 MADDDELİK ANNAN PLANI

1. Suriye halkının isteklerine cevap veren Suriye'lilerin yürüteceği bir politik süreç

2. Silahlı çatışmaların durdurulması ve BM gözetiminde sivilleri koruyarak sürdürlümesi.  

 3. Bütün gurupların savaşın etkilediği bölgelere inasani yardım götürülmesine izin vermeleri ve günde iki saatlik yardım için ara verilmesi

4.  Tutuklu ve gözaltında bulunan kişilerin salıverilmesi

5. Gazetecilerin Suriye'de serbestçe dolaşıp haber yapabilmeleri sağlanmalı

6. Barışçı gösterilerin serbest bırakılması ve örgütlenme özgürlüğü

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.