Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

30 yıldır esir tutulan kadınlar Avrupa gündemini sarstı

Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz/Londra-Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere'nin başkenti olan Londra'nın göbeğindeki bir müstakil evde üç tane değişik yaşlardaki kadın 30-40 yıldır esir tutulduğu öğrenildi. Avrupa Ajansı'nın ve Avrupa Gazetesi'nin ÖZEL HABERİ 

İlk kez dış dünyayla bağlantı

Malezyalı 69, İrlandalı 57 ve İngiliz 30, kadınlar 30 yıldır esir tutuldu. Hatta 30 yaşındaki İngiliz kadının hayatında ilk kez dış dünyayla bağlantıya geçtiği bildirildi. 30 yaşındaki İngiliz kadının esaret altında yaşadığı evde doğduğu tahmin ediliyor.

Polis bile şok oldu

İngiliz Polis sözcüsü Detective Inspector Kevin Hyland, "İnsan ticaretinde bir sürü istenmeyen durumla göz göze geldim. Ama hayatımda ilk kez böyle bir 30 yıldır esir olan kadınlarla karşılaştım" dedi.

"10 yıl esir tutulanı gördümde böylesini hiç görmedim" diyen  Kevin Hyland, şakınlığını gizleyemedi. "Operasyon için çok çalıştık. Tutuklamalar için iyice bekledik" diyen polis, "karşımızda travma geçiren kadınlar olacağını bildiğimiz için aşırı dikkatli davrandık" dedi. Kadınların seksüel bir davranışa veya cinsel saldırıya maruz kalmadıkları çğrenildi.

Özgürlük Vakfı 

İngiltere Özgürlük Vakfı (Freedom Charity) yetkilisi  Aneeta Prem şunları söyledi: "Biz vakıf olarak, İngiliz Polisinin kurtardığı esir kadınların en güvenli, en rahat ve en sağlıklı şekilde yaşamaları için gereken çalışmalarımızla gözlemlerimizi yapıyoruz." 

 İngiltere Özgürlük Vakfı, çalışmaya yönelik zorunlu evliliklerle ilgileniyor. İngiliz televizyonlarında belgeseller hazırlayan vakıf, gelen ihbarlar üzerine polisle işbirliği yaparak mağdurlara yardım elini uzatıyor. Gelen telefon üzerine polise başvuran İngiltere Özgürlük Vakfı'nın çalışmalarıyla ortaya çıkan bu insanlık dramı İngiltere'de günün konusu olsu. 

2 kişi tutuklandı

İngiliz Polisi (Metropolitan Police's Human Trafficking Unit) 67 yaşındaki bir adamı ve kadını konuyla ilgili olarak tutukladı. İnsan Kaçakçılığı Bölümüne çalışan Dedektif Polis Kevin Hyland, Travma geçiren kadınların durumunun vahim olduğunu belirtti. 

Güney Londra'nın Lambeth Belediyesi

Esaret sürdükleri evden kurtulan kadınları güvenli bir yere yerleştirdikleri söyleyen Polis Kevin Hyland, kadınalrın şu anki durumlarının iyi olduğunu söyledi. 30 Ekim 2013 tarihinde Güney Londra'nın Lambeth Belediyesi sınırları içinde yapılan operasyonda 3 kadın Polis tarafından kurtarıldı.

İnsan Kaçakçılığı 

İngiliz Metropolitan Polisi İnsan Kaçakçılığı Bölümünde çalışan Dedektif Polis Kevin Hyland, kadınların tamamen ev içinde (indoor) tutulduğunu belirtirken, son durumlarıyla ilgili şunu söyledi; " Kurtardığımız kadınları rahat bir koruma evine yerleştirdik. Durumlarının iyileşmesi halinde gerçek hayata serbest bırakacağız." 


İngiliz Metropolitan Polisi İnsan Kaçakçılığı Bölümünde (Metropolitan Police's Human Trafficking Unit) çalışan Dedektif Polis Kevin Hyland 

 

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.