Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar

Bu haber kez okundu.

Karabağ'sız Azerbeycan olmaz

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA

19 Mayıs günü Azeri evi hüzünlüydü. Azeri evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar'ın ev sahipliğinde yapılan Karabağ-Hocalı katliamı anma toplantısına katılan Azerbeycan Londra Büyükelçisi  Fakhreddin Gurbanov, konumasında "Karabağ olmadan Azerbeycan düşünülemez. Bölgenin en önemli merkezi olan Susha Azeri-Türk ve İslam tarihi açısından kültürel bir zenginlik kaynağıydı. Bu topraklar anlaşma yoluyla olmazsa, askeri yöntemlerle yeniden vatan toprakları arasına katılacaktır" dedi.  Azeryacan tarihinin en acı  olaylarından bir olan Karabağ'ın 1990 yılında Ermeniler tarafından işgali ve 1992de Hocalı kentinde yapılan katliam nedeniyle düzenlenen anma toplantısında  gösterilen video filmleri Hocalı kasabasında bir gece içinde 613 kadın,çocuk ve yaşlının öldürüldüğü katliam, Batı ülkeleri gazetecilerinin tesbit ettikleri görüntülerle birlikte izlendi.  İnsan Hakları Savunma Merkezi, İnsan Hakları İzleme Örgütü, The New York Times gazetesi ve Time dergisine göre katliam, Ermenistan'ın 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmişti. Bugün Dünya'da 5 ülke tarafından "soykırımı" olarak kabul edilen Hocalı katliamı, aynı zamanda örgütlü ve organize olarak yapılan en büyük katliamlardan bir sayılıyor.

 

Susha'nın solan gülü

Ermeniler tarafından işgal edilen Karabağ bölgesinin merkezi olan Susha kentinin işgal öncesindeki görüntüleri gerçekte bu tarihi Azerbeycan kentinin Doğu kültür ve medeniyetinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu gösterdi. Azeri Evi'nde gösterien bir video filminde Susha'nın işgal öncesi ve sonrasında, camileri, kervansarayları,eğitim merkezleri,güzel sanatlar eserleri arasındaki farklar bu kentin, Ermeniler tarafından bilinçli olarak yok edilmeye çalışıldığını kanıtladı.

Azerbeycan Karabağ için kararlı

Karabağ konusnda bir barış anlaşması için yapılan görüşmeler ve BM indinde Azerbeycan hükümeti tarafından yürütülen çalımalar devam ederken, Azeri Büyükelçisi Fakhreddin Gurbanov yaptığı konuşmada; "Biz Karabağ'ın barışçı görüşmeler yoluyla gerçek sahipleri olan Azerilere teslim edilmesi için tüğm girişimleri destekliyoruz. Ancak sozsuza kadar bekleyemeyiz. Azerbeycan devleti ve Azeri Halkı topraklarını gerektiği zaman askeri yönetemlerle geri almaya muktedirdir." dedi. 19 mayıs gnü yapılan Karabağ'ı anma toplantısında gösterilen bazı filmlerde Azerbeycan Ordusunun yaptığı bazı askeri manevralar ve resmigeçitlerden sahneler gösterildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.