Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC

Bu haber kez okundu.

NATO zirvesine karşı her yerde protesto

 

Avrupa Ajansı (AVA) Londra

20-21 Mayıs tarihlerinde ABD'nin Şikago kentinde yapılacak NATO zirvesi öncesi NATO ve ABD aleyhşndeki gösteriler Tüm Dünya başkentlerine yayıldı. 19 Mayıs günü Londra ve Şikago'da eşgüdümlü olarak yapılan mitinglerle başlayan protestolar NATO Zirvesi boyunca  yayılarak devam ettirilecek. Londra'da ABD büyük elçiliği önünde "Stop The War Coalition" tarafından düzenlenen mitinge Occupy London protestocuları, Filistin'e Destek örgütleri ve bazı işçi sendikaları katıldılar.

 

NATO, Global kapitalizmin "savaş atı"

19 Mayıs mitinginde ilk konuşmayı yapan Stop The War Coalition yönetim kurulu başkanı Milletvekili Jeremy Corbyn;  "Bir Batı Avrupa savunma örgütü olarak kurulan NATO nun, Global Emperyalizmin 2000 yılından ber başlattığı savaş ve işgal politikasının bir aracı haline gelerek Orta-Doğu, Afrika ve Asya'da yayılma ve hakimiyet savaşlarında kullanılıyor" dedi. Sözde "Terörizmle mücadele" adı altında başlatılan Afganistan ve ardından Irak işgalleri, terörizmi durduramadığı gibi yüzbinlerce insanın yaşamına mal oldu. 10 yıl önce Dünya çok daha güvenli bir yerdi." diyen Jeremy Corbyn; konuşmasına devamla  "NATO şemsiyesi altında yürütülen yeni saldırılar "demokrasi götürmek" bahanesiyle yapılıyor. Siz burnunuzu ve askerlerinizi sokmazsanız, Orta-Doğu halkaları kendi yollarını kendileri çizerler. Irak'a 'götürülen' demokrasiyi gördük; 1 milyon insan öldürüldü ve lke 3 e bölündü." dedi.

İran, Suriye, Somali

 ABD Büyükelçiliği önündeki protestoda konuşmacılar İran ve Suriye'ye yapıalcak askeri müdahalelerinin orta-Doğu'yu kana bulayacak iç savaşlar veyeni işgaller doğuracağını belirterek bu bölgeye yapılacak NATO müdahalelerine karşı çıktılar. 20 -21 Mayıs günlerinde yapılacak olan NATO zirvesinde bu müdahale ve işgaller için yapılacak hazırlıkların konuşulacağını belirten protestocular, "füze kalkanları" adı altında yürütülen provokasyonların ise Avrupayı bir savaş alanı haline getirme tehlikesi taşıdığını vurguladılar. 19 Mayıs mitinginde dağıtılan bildirilerde de başta İngiltere olmak üzere Batı ülkelerinin yakın bir tarihte Somali'de de bir sömürge savaşı yaratma hazırlığında oldkları belirtildi. Batı2nın kendi hazıladığı bir kaos ortamından çıkamayan, otonom bölgelere ayrılmış Somali'de İngiliz ve Kanada şirketlerinin Petrol,boksit, uranyum kaynaklarını yağmaladıklarını söyleyen göstericiler, 23 Şubat 2012 de Londra'da yapılan Somali Konferansında bu ülkeye yapılabilecek bir askeri müdahale için zemin hazırlandığını" kaydettiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.