Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Tecavüz edip Türk Konsolosluğu'na bıraktılar

AVRUPA AJANSI (AVA) ÖZEL HABER/Mahir Tan, Londra ve Şakir Yıldırım, Libya-Bingazi-Yaklaşık 1 ay önce Londra’dan kara yoluyla Gazze’ye yardım ulaştırmak için yola çıkan ‘Mavi Marmara’ yardım konvoyu yolcularından bir bölümü Libya’da saldırıya uğradı. Konvoy’dan Libya- Mısır sınırına yakın bir yerde ayrılıp Bingazi’den havayoluyla İngiltere’ye dönmek üzere Bingazi  havalanı çevresine gelen 5 kişilik bir gurup, Mavi Marmara Yardım Konvoyu Başkanı Avrupa gazetesi yazarı arkadaşımız Şakir Yıldırım’ın bildirdiği habere göre, asker kıyafeti giymiş bir gurup silahlı kişi tarafından durduruldu.

 

İngiliz pasaportlu


Yetkili makamların telefonla serbest bırakılmalarını istemesine karşın silahlı asker giyimli gurup İngiliz pasaportu taşıyan iki kız ve 3 erkeği bir konteyner içine kapattılar. Pakistan asıllı baba ve iki kızının yanında tutulan iki İngiliz vatandaşı sürekli olarak dövülür ve saldırıya uğrarlar. Saldırganlar Pakistan asıllı İngiliz babalarının önünde iki genç kıza cinsel saldırılarda bulunurlar. Daha sonra serbest bırakılmak üzere havaalanı yakınına getirilen 5 kişilik guruba arkalarına dönmemeleri uyarısında bulunan saldırganlar kızlardan birini alarak kaybolurlar.

 

Türk Başkonsolosluğu

 

Olaydan sonra saldırganları aramak için, Libyalı güvenlik makamları Türk Başkonsolosluğunun müdahalesi ile seferber olur. Olaydan 1 gün sonra kaçırılan ve tecavüze uğrayan genç kız Türk Başkonsolosluğu önüne yaralı olarak bırakılır. Üzücü ve iğrenç saldırı haberine gazetemize ulaştıran Mavi Marmara yardım Konvoyu başkanı arkadaşımız Şakir Yıldırım, ‘yaralıların hastanede bulunduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu’ belirtti. Olayla ilgili olarak iki kişinin gözaltına alındığını bildiren Şakir Yıldırım, gözaltına alınanların suçu işlediklerini itiraf ettiklerini kaydetti. Libya’lı halkın ve çok sayıda yerel derneğin olayı şiddetle kınayarak bir protesto eylemi yaptıkları belirtildi. Sanıkların tutulduğu yerin önünde toplanan halkın sanıkların idam edilmesi için yaptıkları gösteyi sürdürdüğü bildirildi.

 

 

Mahir Tan Londra'dan yazdı ve Şakir Yıldırım, Libya-Bingazi'den bildirdi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.