Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali

Bu haber kez okundu.

William Shakespeare'den, Unicef'e, Çocuk Hakları'ndan Kıpırtı Yazıları'na

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-Kitap Tanıtımı ve İmza Günü. 15 Haziran 2013 Cumartesi öğlen Türkiye Siyasi Analiz ve Araştırma Merkezi Çocuklar için yazılmış ‘Kıpırtı Yazıları’ kitabının yazarı sosyolog ve belgesel yapımcısı SemraEren-Nijhar’ın son yazmış olduğu kitabı tanıtarak bir etkinlik gerçekleştirdi.

Türkiye Siyasi Analiz ve Araştırma Merkezi’nden Onur Toy’un yönetiminde sırasıyla sözü alan KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Sarper Kortay, Sosyolog, Yazar ve Belgesel Yapımcısı Semra Eren-Nijhar ve Dr.Fazıl Küçük Türk Okulu Müdüresi Akjen Havalı kitabın içereğine ve çocuk gelişiminde okumanın anlamına değinerek, kitabın çocuk eğitimindeki öneminin altını çizdiler.

Rahatsızlığı dolayısı ile son anda etkinliğe katılamayan Moris Farhi okunması için bir mesaj gönderdi.

İkiyüze yakın çocukların, velilerin, öğretmenlerin ve konukların katıldığı İmza Günü, Dr.Fazıl Küçük Türk Okulu ögrencilerinin sunduğu folklore gösterisinin yanısıra yine Dr.Fazıl Küçük Türk Okulu’nun ögrencileri tarafından ‘Kıpırtı Yazıları’ndan okumalar yapılarak Unicef’e destek amaçlı yardım gerçekleştirildi.

Semra Eren-Nijhar etkinlik sonrası konuklar misafirler için hazırlanmış resepsiyona katılmadan önce, kitaplarını imzalayarak, çocuk ve velilerle sohbet etti.

Kitabın içereğini kırka yakın makaleler oluşturuyor ve her yazı, seçilmiş başlıklar altında ele alınan konu çerçevesinde bilgi içeriyor. Anneler Günü’nden, Dünya Kitap Günü’ne, William Shakespeare’den, Unicef’e, Çocuk Hakları’ndan Yazının Tarihi’ne kadar çocuklara okumayı ve öğrenmeyi bir yaşam biçimi olarak göstermeye çalışan  ‘Kıpırtı Yazıları’,  aynı zamanda Türkiye’de Çocuklar için denemeler olarak yazılmış çok az kitap arasına girerek kitapçılard ayerini almıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.