Öne Çıkanlar Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları The Old Church Yasmine Dar Leyla Aydemir Komedi Gazinosu Kumar Bağımlılığı Tedavisi alkol Tugay Hurman Sanat Atölyesi Tottenham Hotspur Stadı

Bu haber kez okundu.

Milletvekili Nick De Bois Taksim'den İnsan Hakları ve Özgürlüğe Dikkat Çekti

Avrupa Ajansı (AVA) Eda Ün/Londra-İngiltere’nin başkentinde Türk Toplumunun yoğun olarak yaşadığı bölgelerden olan Kuzey Enfield’te Milletvekili olan Nick De Bois, Avrupa Güvenlik ve İşbirlği Teşkilatı (AGİT) konferansına katılmak için Londra’dan istanbul’a gitti. İstanbul Taksim Meydanı yakınlarında yapılan AGİT toplantısında avrupalı parlementere konuştu.

De Bois  konuşmasında Amerika Rusya gibi uzak ülkelerden de katılımın olduğunu belirterek, 750 milletvekili ile İnsan hakları, Suriye, siber internet, ifade özgürlüğü, Azerbaycan gibi gelişmekte olan ülkelerdeki sivil toplum teşviki konularında konuşulduğunu söyledi.

Nick De Bois’in Taksim Gezi parkında yaşanan protestolara karşın şu şekilde konuştu. “Delegeler konferansın Türk vatandaşlarının protestolarına ve polisin şiddetine tanık olduğumuz Taksim Meydanı’na yarım mil uzakta olacağımızı biliyordu. Bugün bile protestoların merkezi Taksim meydanı ama daha sakin ancak hala etkili. Alanı çevreleyen polis ve tazyikli su araçların sayısıda bir hayli çok.

İngiltere milletvekili gözünden Taksim

Taksim Gezi Parkına giden ve protestocular ve polisle konuşan De Bois “ Protestolar artık sadece Gezi parkı için değil. Eşcinsel insanların hakları için, diğer yandan Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyet’e zarar veren hükümeti protesto için de oradaydılar. Protestocular hükümetin sert üslübuna ve polisin sert müdahalesine karşı kızgınlar. Ben polisin kabul edilemez sert müdahalesinin protestoculara kendilerini ifade etmede ve görüşlerini dile getirmede cesaretlerini arttırdığını hissediyorum”  dedi.

Protestolar demokrasinin ayrılmaz bir parçası

De Bois konuşmasının devamında Türk hükümetinin protestoları ve gösterleri demokrasinin ayrılmaz bir parçası olarak görmeye başlaması gerektiğini dile getirdi.

De Bois “Türkiye böylesine önemli bir konferansa ev sahpliği yaparak, modern ekonomik olarak güçlü bir demokrasi haline geleceğini kanıtlamakta ancak Taksim Meydanı gösteriyorki bu yolda biraz zorluklar çekecek” ifadesiyle konuşmasını sonlardırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.