Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

8'ler gurubu KKTC Seçimlerinde UBP'yi çok fena yıprattılar

“Ben iş sahası kurmaya çalıştım Kıbrıs'ta, Cumhuriyet Türk Partisi (CTP) iktidardayken gitmiştim. CTP’nin bana yapmadığı engel kalmadı.” 

“Şimdi UBP, DP, Ulusal güçlerle mi birleşecek veyahut CTP ile mi birleşecek beni ilgilendirmez”

“İngiltere'nin başkenti Londra'nın en eski Kuzey Kıbrıs Türklerinden olan ve I&C Memorials'ın sahibi İbrahim Özkuş ile Kıbrıs seçimlerini değerlendirdik.”

MEZARCI İBRAHİM ÖZKUŞ BOMBALADI

Avrupa Ajansı (AVA) Eda Ün/Londra-İngiltere'nin başkenti Londra'nın en eski Kuzey Kıbrıs Türkü olan ve I&C Memorials'ın sahibi İbrahim Özkuş ile Kıbrıs seçimlerini değerlendirdik. Mermeri ince bir ustalıkla işlediği Keston Road'taki ofisinde Avrupa gazetesini ağırlayan Özkuş "Seçim sonuçlarını hiç beğenmedim" dedi. Özkuş ayrıca bizim için Londra'daki Kıbrıs Derneklerini'de değerlendirdi.

İbrahim Özkuş kimdir? Bize kendiniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

İbrahim Özkuş 1980 yılında Londra'ya geldi. Mermercilik ve mezar taşı mesleğini icra etmekteyim. Şu anda 65 yaşındayım. Lefkoşa'dan geldik. Senelerdir Londra'dayız. İki kızım, iki damadım ve iki de torunum var. İş yerim Londra'da ve halen devam etmekte. Son 5-6 senedir Londra'dan Kıbrıs'a geri döndük. Bir iş yeride Kıbrıs'ta açmıştım. Aynı iş kolunu Lefkoşa'da da yürütmeye çalıştık. Fakat kendi tutumumdan ve ortamdan, tabi yaşımında biraz geçmiş olmasından dolayı Kıbrıs'taki dükkanı kapattım.Siyasi durumlardan ve Kıbrıs'ın durumlarından dolayı kapatma kararı aldım. . Dernekçi bir insanım.  İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi'nde uzun yıllar görev yaptım. 15 seneye yakın konseyde Genel Koordinatörlük yaptım.

 

Geçen Pazar günü yapılan Kuzey Kıbrıs Seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Geçen hafta olan seçimlerde mecburen Londra'da bulunmak durumunda kaldım. Oy verme hakkım olduğu halde üzülerek belirtiyorum ben Kıbrıs'ta bulunamadım. Seçim sonuçlarına gelince ben sonuçları beğenmedim. UBP (Ulusal Birlik Partisi)'nin bu şekile sokulmasından dolayı çok üzgünüm. Bunu da  8'ler olarak adlandırılan Ahmek Kaşif, Türkay Tokel, Afet Özcafer, Zorlu Töre, Ejder Aslanbaba, İlkay Kamil, Ergün Serdaroğlu, Hasan Taçoy oluşan gurubu suçluyorum. UBP'yi çok fena yıprattılar. Bir bakılacak olursa bu UBP'den ayrılan, çıkan, kaçan arkadaşlarımızın hepsi bakanlık yapmış insanlardır ve bakanlıktan alınan insanlardır. Bu gruptaki insanlar  hep öfkeye dayanak partisinden kaçanlardır.. Eğer parti başkanımız bunları bakanlık görevinden aldıysa bir nedenide vardı da aldı.Belki  bu ayrılma ve bir araya toplanma sürecinde  başka ileri gelen büyüklerimizinde etkisi olmuştur..Fakat siyasetin bu kadar ucuz olacağını ve UBP'yi yıpratabileceklerini ben hiç tahmin etmezdim. Kurulduğu tarihten beri, benim UBP'li olduğumu Kıbrıs'ta, Londra'da herkes bilir.

 

Kıbrıs'da yatırımlarınız var mı ya da Kıbrıs'a yatırımlarınız olacak mı ?

 

Dükkan açmıştım ancak kapattım. 65 yaşındayım artık bu yaştan sonra yapileceğim yatırım yok. Olursa şuanki il yerimi kıralarım ya da satarım ancak öyle bir yatırım yapabilirim. Yaş geçti artık bizden. Herşey gençken başlanır sonuçta. 

 

Ben iş sahası kurmaya çalıştım Kıbrıs'ta, Cumhuriyet Türk Partisi (CTP) iktidardayken gitmiştim. Bana yapılmayan engel kalmadı. Her engele ben göğüs gerek iş yeri kurdum. Vatanımdır, memleketimdir dedim. Fakat bu gördüğümüz olaylar hakikaten benimde haklılığımı gösteriyor. İnsanoğlunun ne kadar ucuz olabileceğini gösteriyor. Ve şahsi menfaatler peşinde vatanı milleti düşünen yok. Şahsi kaprislere dayanarak oluşan bu duruma ben yazık diyorum. Şimdi başa geçecek diğer partiler için ben memleketi satacak diyemem, demem. Fakat güçlü bir parti UBP, seçimlere bakarsak tüm olumsuzluklara rağmen çok iyi bir puan aldı. Bir başka konu ise Kıbrıs'ta geçmiş hükümetin belediye ile ilgili bir problemi oldu. Lefkoşa Belediyesi'nin bir problemi oldu ve bu durum hükümete maledildi. Belediyenin konusu hükümeti yıpratma çabasına dönüştü. Halkımızda da bir bilinçsizlik sözkonusu. Hükümet zaten yeterince sıkıntıyla uğraşmaktai bir de belediye sorunları ile mi uğraşsın. Kaç tane belediye var Kıbrıs'ta... Bu yıpratmalar UBP'nin bu duruma gelmesine neden oldu. Allah sonumuzu hayır etsin. Hayırlısı olsun diyelim. 

 

Sizce DP partisi ne yapacak? Biliyorsunuz 12 milletvekili çıkartabiliyor, sizce CTP ile mi yoksa UBP ile mi birleşme kararı alacak? Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz.

 

Şimdi UBP, DP, ulusal güçlerle mi birleşecek veyahut CTP ile mi birleşecek UBP birleşecek, bu konu aslında hiç beni ilgilendirmez. Neticesinde birileri geçecek. Halk böyle uygun görmüş, böyle bir karar alındı. Sonuş olarak bir hal çaresi bulunacak. Beni ilgilendirmiyor o kısım. O anlaşmalara bağlı. Ancak benim fikrimi sorarsanız UBP şu anda koalisyonun dışında kalmalıdır. Kiminle isterse yapsın CTP. UBP dışarda kalıp kendi içini düzeltmeli. 

 

Peki Londra'da yaşan Kıbrıs'lılar ve Londra'daki Kıbrıs Dernekleri Hakında neler düşünüyorsunuz?

 

Son günlerde dernek başkanımızla yaptığımız görüşmelerde eski aktivitelerin olmadığını, herkesin kendi içinde birşeyler yapmaya çalıştığını konuştuk. Eski birlik ve beraberlik yok. Londra'da yaşayan herkes dağılmaya başladı yavaş yavaş. Fakat şu andaki konseyimiz canla başla çabalıyor. Çok iyi derneklerimiz, okul derneklerimiz var. her dernek kendi içinde çok güzel çalışmalara imza atıyor. Kıbrıs için, Kıbrıs Türklüğü için, Türklük için herkes canla başla çalışıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.