Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta kktc chp haberleri muharrem ince

Bu haber kez okundu.

BİR AVUÇ OYUNCAK BİR DÜNYA MUTLULUK

Neslihan Sultan PALA-Oyuncaklar her çocuğun vazgeçilmez parçası. Hepimizinçocukluğundan gününe kalmış ufak tefek mutlaka en az biroyuncağı vardır. Ben babamın 13 yaşında ben uyurken getirip koynuma koyduğu et bebeği hala saklarım mesela. Belki bizim kuşağa özgüdür oyuncakların kadrini bilmek. Şimdiki çocuklar ne kadar doyumsuz desek de, o doyuma hiç ulaşamamış milyonlarca çocuğun oyuncaksız büyüdüklerini bilmek/hatırlamak gerek. İşte bu gerçeğin farkına varmış bir grup gencin etkinliği gözüme çarpıyor sosyal medyada ve hemen kendileriyle iletişime geçerek bir mini sohbet imkanı buluyorum.

 

"EVDE BIR KENARDA ÖYLESINE DURAN BIR OYUNCAĞINIZ YARDIMA MUHTAÇ BIR ÇOCUĞUN DÜNYASI OLABILIR. BUNUN IÇIN LÜTFEN KÜÇÜK BIR ADIM ATIN VE OYUNCAKLARINIZ BAŞKA BIR ÇOCUĞUN DÜNYASI OLSUN" _sloganıyla yola çıkan Sıla Yakamoz ile düzenlemiş oldukları oyuncak etkinliği hakkında konuştuk. Sıla içtenlikle sorularımızı cevaplandırdı.

 

NSP- BU ETKINLIĞI KIM/LER DÜZENLIYOR? RESMI BIR ETKINLIK MIDIR?

SILA YAKAMOZ- Bu etkinliğe başladığımda tek kişiydim şimdi iki arkadaşım Melih Boz ve Sevgi Öt daha var. Afişimizi etkinliğimizi takip eden Özkan Çelik hazırladı Herhangi bir kuruluşa bağlı değiliz.Merhameti olan her kalbin, iyilik adına atabilecek bir ADIM'ı mutlaka olmalı..! diye düşünerek bu yola çıktık ve insanımızın bu adımı atacağına inanıyorum.

 

NSP- OYUNCAKLAR NEREDE TOPLANACAK VE KIMLERE NASIL ULAŞTIRILACAK?

SILA YAKAMOZ-İstanbul içinde olanları mümkün olduğu kadar ben gidip alıyorum. İl dışında olanları ise kargo vasıtası ile teslim alıyorum. Oyuncaklar istanbulun fakir ilçelerindeki çocuklara dağıtılıcak. Sokak sokak kapı kapı gezerek bizzat kendim dağıtacağım.

 

NSP- ETKINLIK NE ZAMANA KADAR SÜRECEK? OYUNCAKLARIN DAĞITILMASI ESNASINDA KATILIMCILAR DA BU GÜZEL PAYLAŞIMI YAŞAMA IMKANI BULACAK MI?

SILA YAKAMOZ- Etkinlik için oyuncak toplama son tarıhımız 13-09-2013Cuma dağıtım tarihi ise tarihi 15-09-2013 Pazar günü olarakbelirledim ( il dışından talepler biraz yoğun belki süre bir hafta daha uzayabılır ) Oyuncak dağıtımına başladığımız pazar sabahından bitimine kadar video çekeceğiz. Onların mutluluğunu katılımcılarla bu şekilde paylaşacağım

 

NSP- Etkinliğe katılım ne durumda? Bu katılım sizi memnun ediyor mu?

Sıla Yakamoz- Etkinliğe "katılacağım" diyenlerin sayısı beklediğimden çok fazla ama gerçekten oyuncagını bağışlayanlar bir elin parmağını geçmeyecek kadar az. Bu durum beni üzse de hala ümitliyim. Duyarlı insanların hala etrafımda olduğunu biliyorum.

 

NSP- BAŞKA PROJE VE ETKINLIKLERINIZ OLDU MU YA DA OLACAK MI?

SILA YAKAMOZ- Başta da dediğim gibi bu etkinlik tamamen kişisel herhangi bir kuruluşla alakası yoktur. Ama şunu temin edebilirimn bu etkinlikten sonra aklımda hayata geçirebileceğim birçok etkinlik var. Hepsini sırası ile başlatacağım.

 

NSP- MEDYANIN BU ETKINLIĞE ILGISI NASIL OLDU, YETERINCE DUYURABILDINIZ MI? 

SILA YAKAMOZ- Birkaç radyo kanalı ile görüştüm onlardan hala yanıt beklemekteyim. İnternette facebook üzerinden birkaç sayfa admini ile görüştüm ve sayfalarında etkinliğimize yer verdiler. Ve yeni yeni meyvelerini toplamaya başlıyorum.

 

NSP- BU ETKINLIK SIRASINDA SIZI ÇOK DUYGULANDIRAN BIR DURUM YAŞADINIZ MI? 

SILA YAKAMOZ- Etkilendiğim bir olay başıma geldi Fatih tarafında bir aileden oyuncakları almaya gittim içeri davet ettiler küçük bir sohbetten sonra evden çıktım bir kız çocuğu peşimden koştu ''abla abla dur'' diye sarışın minicik elleri olan 9 yaşlarında bir kızdı. ''Annem oyuncaklarımın hepsini sana vermiş ama bunu unutmuş'' diyerek elime peluş erkek bebek oyuncağı tutuşturdu ''bunu babasız bir çocuğa götür ona sarılsın onunla konuşsun'' dedi ve içeri gitti o an anlam veremedim kelimelerine sonra annesi geldi ''2 sene önce babasını kaybetti babasının en son aldığı hediye oyuncak buydu ona sarıldığında babasına sarılmış gibi hisseder her derdini ona anlatır''. Annesinin de benim de gözlerim doldu onun odasına gittim biraz konuştuk oyuncaklar için teşekkür ettim sırdaşının ona daha çok ihtiyacı var diyerek ona geri verdim oyuncağı.

 

NSP- BU MINI RÖPORTAJ IÇIN SIZE ÇOK TEŞEKKÜR EDER MINIK ADIMLARINIZIN BÜYÜK ADIMLARA DÖNÜŞMESINI DILERIZ. 

SILA YAKAMOZ- Ben teşekkür ederim.

 

Eğer siz de evdeki oyuncaklarınızı nasıl değerlendireceğinizi düşünenlerdenseniz işte fırsat. Oyuncaklar çocukların herşeyi, onları çöpe değil bir minik ele teslim etmek en doğrusu değil mi?

 

Etkinlik irtibat adresi:

https://www.facebook.com/events/191416944363777/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.