Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe Aytac uk

Bu haber kez okundu.

Ahmet Ünal Çeviköz ve sefire Emel Çeviköz'den unutulmaz kutlama

Avrupa Ajansı (AVA) Özden Baştuğ/Londra-İngiltere’nin başkenti Londra’da Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlandı. Londra’da bulunan Türk okulları ayrı ayrı program yaparak Türkiye Cumhuriyeti’nin bayramını kutlarken, İngiltere Türk Federasyonu, Genç Türkler Kulubü, Cumhuriyet Güç Birliği ayrı program ile kutlamalara katıldılar. Londra’da Fener Alayları, yürüyüler, kutlamalar vardı. Brighton ve Manchester’da da özel kutlamalar yapıldı. Kuşkusuz en üst düzey kutlama Londra merkezindeydi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı,  Londra’da büyükelçilik ikametgahında yapılan ihtişamlı bir resepsiyon ile kutlandı. Büyükelçilik ikametgahı girişinde Cumhuriyet ateşini simgeleyen ateş yakıldı. Londra Büyükelçimiz Ahmet Ünal Çeviköz ve sefiremiz Emel Çeviköz’ün evsahipliği yaptığı resepsiyonda Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 90. yılını hep birlikte Büyükelçilik Konutunda sevinçle kutladık.

...Havasına suyuna taşına toprağına 

Bin can feda bir tek dostuma 

Her köşesi cennetim ezilir yanar içim 

Bir başkadır benim memleketim ....

 

AHMET ÜNAL ÇEVİKÖZ

Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz “İngiltere Savunma Bakanlığı, yabancı ülke misyonlarının yanısıra Avam Kamarası gibi üst düzey   katılımlarla kutladığımız Cumhuriyet Bayramımıza gösterilen ilgi beni mutlu etti “dedi ve ekledi ; “bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramı kutlu olsun”. Ünal Çeviköz, rezidansındaki kutlama sonunda piyanonun başına geçti ve bütün davetlilerle birlikte “Yıldızların altında” “Gizli Aşk bu” gibi sanat müziği  ve Ege Bölgesi türküsü şarkılarını söyledi. Büyükelçilik ikametgahındaki kutlama boyunca konuklara Keman dinletisi verildi. 

YOĞUN KATILIM

Elçilik Müsteşarı Fatih Ulusoy, 2.Sekreter Murat Sümer, Londra Konsolosu Barış Elmener, KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, Türkiye Yatırım Ajansı’ndan Muhammed Akdağ, Emniyet Müsteşarı Mustafa İlhan, Basın ateşesi Emin Tuğrul, Çalışma Ateşesi Numan Kodal, Londra Elçilik ve Londra Konsolosluk çalışanlarıyla KKTC misyonu Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyetimizin 90 yıldönümünü kutladı. Kıbrıs Türk kökenli İngiliz Barones Meral Ece, Lord Maginnis, Azerbaycan, Kırgızistan gibi bir çok ülke temsilcileri yanında İngiliz Politikacılar, Metropolitan Polis üst düzey komutanları, da resepsiyonda yerini aldı. Avrupa Medya Gurubu Genel Yayın Yönetmeni Vatan Öz, Genç sanatçılarımız Lara  Melda ve Melis Ömeroğlu, THY İngiltere ve Birleşik Krallık Temsilcisi Necdet Şark, Merkez Bankası’ndan Mehmet Serhat Akgül, Britanya Türk kadınları Derneği Başkanı Maviş Fuchs, Bankacılar Birliği Başkanı Çağlar Karataş, Turkish Bank UK Limited Bölge Müdürü Reşat Bilgin, İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım, Fineks London adına Uğur Kan ve Ece Başaran, İstanbul Aydın Üniversitesi İngiltere Temsilcisi Bengü Bostancı, Tulip Holidays’den Kadri ve Itır Sökmen, İşadamı Osman Cınık, Fiwal Başkanı Hülya Koçu, Levenes Avukatlık’tan Şadiye Arslan, TBCCI’dan Harvey Marshal, Uğur Yılmaz, Emma Edhem,  Marathon Okulların’dan Salih Bosca, Dr. Hakan Yıldırım, Hüseyin Özer, Necmi Akçay,Dr.Teoman Sırrı, Dr.Ali Demirağ, Quality Klinik Utkan Alacakanat  Enfiled Meclis üyesi Alev Cazımoğlu, Yasemin Breet, Ahmet Karahasan Ali Bakır, Urbanist’ten Mimar İpek Güler, Ayşegül ve Sebastian Merrick, davete katılırken, Basın mensupları, Banka temsilcileri, Türk ve Yabancı İş Adamları, Dernek ve Kuruluş yöneticileri’ninde hazır bulunduğu resepsiyonda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Türkiye Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün verdiği resepsiyona çok sayıda yabancı temsilci ve büyük bir Türk davetli kitlesinin yanısıra Avrupa Gazetesi, Avrupa Ajansı ve  Avrupa Medya Gurubu’nun yanısıra, Turkish Forum’dan Zeren Safa, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’ndan Timur Doğruyol, Turkuaz Uk’den Maustafa Camgöz, Nazif akpınar kutlamaya katıldı. 

ELÇİLİK ÖNÜNDE UZUN KUYRUK

Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün Cumhuriyet Bayramı kutlama davetine gösterilen ilgi görülmeye değerdi. İngiltere’de iktidarı paylaşan Muhafazakar (Conservatives) ve Liberal Parti, İşçi Partisi (Labour) yansıra, Londra’da bulunan yabanı ülke misyonları, askeri ateşelerin yoğun katılımı gözlendi. 

 

Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz ve sefire Emel Çeviköz’ün evsahipliği yaptığı resepsiyonda Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 90. yılı hep birlikte Büyükelçilik Konutunda sevinçle kutlandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.