Öne Çıkanlar londra Cumhuriyetinin 100. Yılı Konseri Almanyaya Göç Kadınlarımız Yurtdışı Türkler Ders Zili Frank Hoogerbeets Jeremy Hunt cemal kaşıkçı türk hakem uefa

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri  İçin Londra'da Nasıl Oy Kullanılacak

İngiltere CHP Dayanışma Derneği’nden kamuoyuna açıklama yapldı. Açıklamada Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri  için Londrada oy kullanılması konu edildi. İngiltere CHP Dayanışma Derneği’nin Avrupa Gazetesi’ne gönderdiği açıklama şöyle; 

“Sayin uyelerimiz ve sevgili dostlarimiz,Bilindiği gibi Ağustos ayında İngiltere'de yaşayan yurttaşlar olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri  için ilk defa Londrada oy kullanacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, gerek yurtdışında yaşayan tüm Türk vatandaşları, gerekse,  yurtdışı temsilciliklerimiz açısından  ilk seçim deneyimi olacak.  Bu nedenle, İngiltere genelinde oy verecek yuttaşlarımızın oy kullanımı ile ilgili pek çok sorusu ve endişesi bulunmaktadır. CHP İngiltere Dayanışma Derneği olarak bu sorulara cevap arayarak endişeleri gidermeyi kendimize görev bildik. Bu çerçevede çalışmalarımıza hız vererek CHP İDD Yönetim Kurulu olarak 4 Nisan cuma günü Türkiye Cumhuriyeti  Başkonsolosu sayın Emirhan Yorulmazlar ile bir toplantı gerçekleştirdik. Derneğimiz adına Yönetim Kurulu Başkanı Seniha Russel, YK Üyeleri  Aşkar Yılmaz ve Gültekin Tatar ın katıldığı toplantıda Sayın Başkonsolosumuz ile eğitim, toplumumuzun yaşadığı sıkıntılar, yaşlılar ve  çocuklarla ilgili pek çok konu görüşüldü. Cumhurbaşkanlığı seçimleri  üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Sandıkların güvenliği, oy tutanakları, sandık görevlileri ve gözlemci-müşahitlik  de dahil olmak üzere pek çok konuda bilgi edinme fırsatı elde ettik.”

İngiltere CHP Dayanışma Derneği’nin açıklaması şöyle devam etti; 

“Sayın Yorulmazlar; Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yönergelerine  uygun bir seçim planladıklarını, seçimlerin olasılıkla Kuzey Londrada büyük bir binada, en az 111  sandıkla,  hafta sonu, sadece bir günle sınırlı bir seçimin  gerçekleşeceğini ifade etti.  Bütün İngiltere'de yaşayan Türk seçmenlerin, tek bir merkezde oy kullanacağını belirtti. Seçmen olabilmek için, İngilterede  Türk Başkonsolosluğuna  kaydolmak zorunludur.  Seçimlerde, seçme ve seçilme hakkı elde etmek için,  Konsolosluğun listelerinde yer almak gerekmektedir. Sayın Başkonsolosumuz  bize,  70 000  seçmenin olduğu yönünde bilgi aktarıldı. Bu sayının 120 000’e cikabileceğini belirti. Bu arada, Baş Konsolos yardımcımız, sayın Fatih Tedik ile de tanışıp kısa bir görüşme  yaptık. Bu görüşmede, Başkonsolosumuz  Sayın Emirhan Yorulmazlar ve Bas Konsolos yardımcısı Sayın Fatih Tedik’e gösterdikleri sıcak ilgiden dolayı teşekkürlerimizi bildirmeyi görev  sayarız.”

“Bu görüşmeye ek olarak , 3 Nisanda CHP İDD üyeleri ile  “Seçim sonuçlarını değerlendirme” toplantısı gerçekleştirdik. Toplantımıza, çok geniş  aydın ve akademisyen kitlenin de ilgi göstermesi dikkat çekici oldu. Yapılan toplantı sonrasında, tüm üyelerimiz, kararlılıkla cumhuriyetin kazanmlarını koruma mücadelesinde CHP Genel merkez politiklari ni destekleyici ifadelerde bulundular.  Seçim sonuçlarının, karamsarlığa  yolaçmadığı gözlemlendi.  İngiltere CHP İDD üyeleri mücadeleyi sürdürme düşüncesini belirttiler.Tüm arkadaşlar kararlılıklarını Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de sürdürmeleri sözünü verdi. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı seçimleri, siyasi tarihimiz de bir ilk ve en önemli  ulusal makamdır. Ülkemizde başlayan  cumhuriyet  ve demokrasi  karşıtı akımın önünün kesilmesi açısından çok önemli bir seçimdir.   Bu amaçla, en geniş bir kesimin birleştirilmesi ve seçimlere katılması  için yoğun ve planlı bir çalışma yürütülmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu amaçla İngiltere genelinde güvenli , adil ve geniş katılımlı  bir seçimin olabilmesi için, üzerimize düşen görev ve sorumluluklar son derace önemlidir.”

İngiltere CHP Dayanışma Derneği’nin Avrupa Gazetesi’ne gönderdiği açıklama şöyle sona erdi; 

 

“Sevgili dostlar, CHP İngiltere Dayanışma Derneği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güven içinde geçebilmesi için çok yönlü bir çalışma içine girmiştir. Bu amaçla çalışma komisyonları oluşturmaktayız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görev alacak, katkı yapacak tüm yurttaşlarla birlikte çalışmaya hazırız. Yoğun bir kampanya yürüterek partimize gönül vermiş yurttaşlarımızın tümünün Konsolosluğumuza kayıtlarının yaptırılmasını sağlayarak en yüksek katılımı sağlamak  öncelikli görevimiz olacaktır.  Elimizde Seçmen Kayıt Formları bulunmaktadır. Bu formların yurttaşlarımıza ulaştırılmasının sağlanması çok önemlidir bu noktada hepimize görev düşmektedir.”

 

Seçmen kaydı yaptırma koşulu :

 

1 - Adres beyan formunun  doldurmak.  Bir forma aynı aileden en  fazla yedi  (7) kişi adını            yazabilmektedir. Sadece aile reisinin  imzalaması  yeterli olacaktır.

 

2 - Adres Beyan formunda ismi olan her seçmenin   nüfus kağıdının önlü - arkalı fotokopisi            gerekmektedir.

 

3 - Adres beyan formunun , nüfus cüzdanının arkalı-önlü fotokopisi   ile birlikte                            Konsolosluğa gönderilmesi yeterli olacaktır.  Evrakların  posta,   elden veya  CHP İDD               aracılığıyla   Konsolosluğumuza   ulaştırması mümkün.

 

İhtiyaç duyan yurttaşlarımız için CHP İngiltere Dayanışma Derneği olarak oluşturulan ekiplerimizce,

 

    .  Seçmen kaydının araştırılması

    .   Seçmen kayıt formunun temini

    .   Seçmen kayıt formunun doldurması

    .   Doldurulan formların konsolosluğumuza ulaştırılması

    .   Seçimler ile ilgili hertürlü sorunda yardımcı olunması

 

gibi  işlemlerini sizin için gerçekleştiriyoruz. Bunun için aşağıdaki telefonlardan derneğimiz ile bağlantı kurmanız yeterli olacaktır. Seçimlerle ilgil her türlü açıklama Konsolosluğun internet  sayfasında yayınlanıyor. Gerekli durumlarda, CHP İDD  olarak gerekli  açıklamaları  yapacağız. Bütün Yurttaşlarımızı seçme ve seçilme hakkını elde etmek için, konsolosluğa kayıt yaptırmaya  ve kayıtlı olup olmadıklarından emin olmaya  çağırıyoruz. En büyük Yurttaşlık hakkımızı olan seçme ve seçilme hakkı  için, CHP İDD’nin başlatmış olduğu, “Seçmen Kayıt Kampanyasına”  katılmaya ve  herkesi  destek olmaya çağırıyoruz.

Önemli not :    Her hangi bir işlem nedeniyle Konsolosluğa uğrayıp kayıt   yaptırdığını düşünen                                vatandaşlarımız seçim  listelerinde olmayabilirler.  Bunun için internetten seçmen                              olup olmadıklarını kontrol   etmeleri önemle bildirilir. Her tür yardım ve bilgi için kontak numaralar  :  Seniha Russell  : 077 467 438 71:    Aşkar Yılmaz   : 079 079 943 37 :  Gültekin Tatar   : 078 833 635 66

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.