Öne Çıkanlar Wolverhampton Kral Charles banknotları yurt dışı Siyasi kriz Dr. Ahmet Savaşan Pelin Markirt Suna Alan ve SELTRIO Ali Poyraz Fergül Yücel Süreyya Akay Londralı kitapseverler

Bu haber kez okundu.

Muslim Aid'den Birleşik Krallık müslümanlarına Ramazan Kampanyası

Avrupa Ajansı (AVA) Ayşad Güdekli/Londra-İngiltere merkezli dünyanın en büyük inanç temelli insani yardım kuruluşu Muslim Aid, 2013 yılı Ramazan ayı kampanyasını 28 Haziran Cuma günü Upper Grosvenor'da bulunan Arap-İngiliz Ticaret Odasında 14:30'da Londra'da yaşayan ileri gelen müslüman ve müslüman toplumu ile birlik içinde olan katılımcıların yer aldığı bir toplantıyla başlattı.

28 Yıllık kuruluş olan Müslim Aid Bağışlar Müdürü Sultan Ahmed'in açılışının ardından toplantı Dr.Abdul Bari'nin konuşmasıyla devam etti. Ramazan ayının öneminden ve birliktelik ruhuna değinen Dr. Bari, bu ayda tutulan orucun kabulunun daha güçlü olması için yardımların müminler tarafından esirgenmemesine değindi. Uzak bölgelerde iftar ve sahur zamanının farklı olması rağmen kuruluşun vaktinde taze gıdayı ulaştırdığına dikkat çeken Dr. Bari, kuruluşun çalışma disiplininden övgüyle söz etti.

2012 yılı Ramazan ayında 40 ülkeye yardım eli uzatan Muslim Aid, 250 bin ihtiyaç sahibine ulaşmayı da başardı. 360.000 sterlin tutarında erzak bağış işlemini organize ettiklerini belirten kuruluş, bu yıl bu rakamın daha da üstüne çıkılacağını dile getirirken, müslüman dünya nüfusunun artmasına da dikkat çekti. Bu yıl özellikle Myanmar ve Suriye'ye büyük yardımların ulaştırılacağı ve bu yardımların sadece gıda değil ilaç, giysi ve okul araç gereçleri de olacağı aktarıldı.

Söz alan konuşmacılar arasında dikkat çeken yüzlerden biri de Londra Metropolitan Polis Şefi Makhdum Ali Chishty'di. Ramazanın bir fırsat olduğunu söyleyen Chishty, gençlere bu ayın önemini anlatılması gerektiğini vurguladı. Burada bulunmaktan ve davet edilmiş olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Chishty, Muslim Aid'e Ramazan kampanyası çalışmaları için de teşekkür etti.

2013 Ramazan kampanyası başlangıcının yapıldığı toplantı, konuşma ve bilgilendirmelerle devam etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.