Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Kanserli kız dava açtı, dondurulmak istedi

Annesinden boşanan ve kendilerinden ayrı yaşayan baba itiraz etse de mahkeme, çocuğun ve annesinin talebini kabul etti. Kız çocuğu, ABD'nin Arizona eyaletine bağlı Scottsdale kentindeki soğutma merkezinde dondurularak koruma altına alındı. Operasyonun masrafı yaklaşık 155 bin lira tuttu.İngiltere'de bir mahkeme, nadir bir kanser türüne yakalanan 14 yaşındaki kız çocuğunun ölmeden önce yaptığı başvurusu üzerine, vücudunun dondurulup, hastalığa çare bulunduğu dönemde 'çözülmesi'ni kabul etti. Adı açıklanmayan küçük kız, bu taleple mahkemeye bizzat başvurdu. Boşandığı için onlardan ayrı yaşayan baba bu talebe itiraz etse de annenin de verdiği destek üzerine, mahkeme kızın talebini kabul etti. Kısa süre önce son nefesini veren kız çocuğunun vücudu, ABD'nin Arizona eyaletine bağlı Scottsdale kentindeki soğutma merkezinde dondurularak koruma altına alındı. Operasyonun masrafının 37 bin sterlin (yaklaşık 155 bin TL) olduğu belirtildi.

DONDURMA İŞLEMİ NASIL OLUYOR: İLK insan dondurma işlemi 1967 yılında yapıldı ve bugüne dek birkaç yüz kere uygulandı. Bu işlem için kişinin yasal olarak ölü ilan edilmesi gerekiyor. Cryonics (dondurma) enstitüsünde, vücuttaki kan alınıp yerine organ koruyucu bir solüsyon enjekte ediliyor. Kan damarlarına da vücutta buz kristallerinin oluşmasını önleyecek bir solüsyon veriliyor. Daha sonra vücut eksi 130 derecede soğutuluyor. Vücut son olarak, eksi 196 derece soğuklukta sıvı nitrojen dolu bir konteynere yerleştiriliyor ve burada korunuyor..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.