Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

ALS'de tuzak tedaviye dikkat

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Şengün, "bir kova buz" kampanyasıyla gündeme gelen ALS hastalığından kurtulmak için yurt dışında 30-80 bin lira arasında değişen ücretlerle uygulanan tuzak kök hücre tedavilerinin hiç işe yaramadığını, sakatlıklara yol açabildiğini söyledi. Şengün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ALS'nin motor nöron hastalığı olduğunu ve beyin ile omurilikteki kasları çalıştıran sinir hücrelerinin nedeni bilinmeyen şekilde yavaş yavaş kaybıyla ortaya çıktığını anlattı.Kaslarda erime ve sinir kaybına neden olan ALS'nin kesin bir tedavisinin olmadığını kaydeden Şengün, hastanın ömrünü 2-3 ay arasında uzatan tek bir ilacın tüm dünyada kullanıldığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.