Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza

Bu haber kez okundu.

Alternatif Tıp Nedir Ne değildir ?

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - İngiltere’nin başkentindeki güzide camilerimizden Süleymaniye Camii İmamı Burhan Aygün ile bu hafta “Alternatif Tıp” üzerine konuştuk. Avrupa Gazetesine ve Avrupa ajansı (AVA) ya özel açıklamalarda bulunan Burhan Aygün, Alternatif Tıp konusunda şunları söyledi:

Alternatif Tıp

Burhan Aygün : “Saygıdeğer Avrupa okurları, sağlık ile ilgili bir konuya odaklanmak isitiyorum. 3 - 5 sene öncesine kadar alternatif tıp, bitkiler ile alakalı çok müthiş yoğunluk gerekirse Türk televizyonlarında gerekirse yazılı basında reklam içerikli çok korkunç inanılmaz bir piyasa döndü. Milyonlarca para desek saflık olur. Milyarlarca TL’lik bir piyasa döndürdüler ve tabi ne oldu ne gitti. İnsanların bir çoğu ölümden döneceğiz, uzun yaşayacağız zannederek adeta kendisine müthiş bir şeyler katacak umudu ile bir çok şeyleri satın aldılar. Alternatif Tıp adına insanları istismar ve mağdur etme böylece başladı”

Hayat kurtaran bir ilaç var mı ?

Burhan Aygün : “Alternatif tıp konusunda bir çoğunun altı boş çıktı. Söylenecek çok şey var manipule etmek artık normal hale geldi ama bu Alternatif tıpta miyadını doldurdu şu anda. Ben mesala bundan 5-10 sene önce bu tip bir şey gördüğümüz zaman ‘Hayat kurtaran bir ilaç’ diyordum. Şimdi gözümün ucu ile bakmıyorum bile, geçip gidiyorum. İnsanlarda bir şuur bir bilinçlenme oluştu ama milyarlar sermayeye ve sermaye ağlarına attıktan sonra oluştu.”

Bir doktor kaç sene okur ?

Burhan Aygün : “Diyelim bir doktor tıp fakültesinde önce bir 4 sene ana anotomiyi okuyor, insan vucudunu 4 sene okuyor. Bu küçümsenemez bir zaman. 4 yıl sonra doktorlar hangi organ üzerinde doktorluk yapacaksa onun üzerinde bir 4 sene daha okuyor. Düşünebiliyor müsünüz bir insan daha 4 sene vucudu okuyor sonra da 4 sene mesala gözü okuyor veya kulak burun bağazı okuyor. Yani 8 senelik bir emek var ortada. 8 sene okumuş bir insan 8 sene tecrübelerden tıbbi geçmişlerden gelmiş bir ilim bırakılıyor. Doktorlar varken, sonra orada işte bir kişinin efsunlu ilaçına sarılıyor insanlar. Yani insanlar zannedersem Alternatif tıp adına çok istismar edildi, hastalıklar istismar edildi. Saygıdeğer Avrupa okurları, bu konuda içim çok üzgün. Sizlerle paylaşmak istedim. Doktorlardan ilimden modern tıptan şaşmayalım.”

Alternatif Tıp Nedir ?

Tedavi yaptığı ileri sürülen; ancak bu etkileri bilimsel metotlarla kanıtlanamayan geleneksel veya güncel tıbbi uygulamalara verilen isimdir. Çağdaş tıp bilimince hastalık sebeplerini önlemede somut verileri olmadığı veya kanıtlanmış bir tedavi yöntemi olmadığı halde hasta isteğiyle çağdaş tıp tedavilerinin yanında onlara destekleyici olarak hastanın rahatlaması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, psikolojisinin düzelmesi gibi amaçlarla uygulanabilen alternatif tıp yöntemleridir.

Modern Tıp Nedir ?

Kanıta dayalı, karşılaştırmalı ve modern bilimsel metotlarla hastalar için faydalı olduğu görülen ve bu yararı ölçümlenebilen tıp yöntemlerini kapsar. İnsanlığın bilgisi arttıkça ve yeni teşhis araçları (mikroskop, radyografi, manyetik rezonans, tomografi, elektron mikroskobisi, biopsi, kan dışkı idrar tahlilleri vb) bulundukça hastalıklar ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılan yöntemler daha kapsamlı olarak geliştirildi. Hastaya bir herhangi bir bitki yaprağı vermek yerine, fayda sağlayan etken madde damıtılıp ilaç haline getirildi. Etken maddelerin insan dokularında nasıl iyileşme yarattığı öğrenilerek, kimyasal yapısı farklı, daha az yan etkisi olan ilaçlar sentezlendi.

Anahtar Kelimeler:
Alternatif Tıp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.