Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma Londrada çocuk felci virüsü son durum antalya İngiliz Polisinden Psikolog Alptekin Aydin Djokovic

Bu haber kez okundu.

Çocuğumuzu ne zaman sünnet ettirmeliyiz, Londra'da sünnet Merkezi

Cerrahi işlem olmasının yanında dini, kültürel ve sosyal yönden de önem atfedilen ve artık günümüzde sağlık açısından birçok yararı olduğu kesin gösterilen bir durumdur. Bu yüzden yalnızca Müslüman toplumlarda değil, Avrupa ve Amerika kıtasında da yaygın bir şekilde önerilmekte ve yapılmaktadır.Erkek çocukları için hayatın en önemli dönemlerinden birini sünnet oluşturuyor. Çocuğun erişkin dönemde cinsel sağlığı açısından, sünnetin bir operasyon titizliğinde uygulanması çok önemlidir. Anne babaların aklında ise “Çocuğumuzu ne zaman sünnet ettirmeliyiz?” sorusu ilk sırayı alıyor. Çocukların psikolojik travma yaşamaması ve çabuk iyileşebilmeleri bakımından yeni doğan sünneti ön plana çıkıyor.Mediwell Kliniği Çocuk cerrahisi uzmanının yaptığı açıklamada “Sünnet küçük bir ameliyattır ve penisin ucunu örten derinin çıkarıldığı cerrahi bir işlemdir. Sünnet işlemi Hastanede steril ortamda ve ekipmanla yapılmalıdır. Bu işlemin doğru bir şekilde yapılması için uzman hekimlerden yararlanmak gerekir. Özellikle mikrop kapma olasılığının yaşanmaması adına klinik ortamlarda yapılması önerilir”. dedi


Sünnet bir ihtiyaçtır…


Bilimsel araştırmalar sünnetin birçok tıbbi faydalarını göstermektedir. Sünnet, erkelerde enfeksiyon ve hijyen yolu ile bulaşan hastalık risklerini büyük ölçüde düşürür. Ayrıca sünnet idrar yolu enfeksiyonları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyucudur. Sünnetli erkeklerde HPV denen virüs daha az sıklıkta görüldüğü için sünnet erkekleri HPV’nin yol açtığı penis kanserinden, bu erkeklerin eşlerini de rahim ağzı kanserinden korur. Yine sünnetli erkeklerde HIV enfeksiyonu yani AIDS daha az sıklıkta görüldüğü bilinmektedir.
Sünnetin basit bir işlem olarak görülmesi, hatalı sünnet riskini de beraberinde getirmektedir. Uygun olmayan şartlarda yapılan sünnet, enfeksiyon sonucu bir takım bulaşıcı hastalıklara da yol açabilir. Sünnet; günümüzde en yaygın üroloji uzmanları, çocuk cerrahları, ya da genel cerrahlar tarafından yapılmaktadır. Mediwell kliniği Çocuk Cerrahisi uzmanı “Her ne kadar sünnet uygulaması konusunda birkaç değişik yöntem bulunsa da günümüzde en, güvenilir, yan etkileri en az olan yöntem cerrahi yöntemdir. Sünnet sonrası penisin tam olarak iyileşmesi genellikle 3 ila yedi gün sürer. Biz Mediwell Kliniğimizde Cerrahi yöntemi kullanıyoruz. Bu yöntemde klasik olarak sünnet derisinin cerrahi yoldan kesilerek uçların birbirine dikilmesi şeklinde yapılır. Burada estetik ve emilebilir dikişler kullanıldığından sonrasında ayrıca bir pansuman veya dikiş alınması gerekmemektedir. Cerrahi müdahale ile yapılan sünnetlerde, sünnet derisi gereği kadar alındığı için penisin ileri yaşlarda büyümesi ve gelişimi normal seyrinde devam eder.
Lazer ya da koter yöntemi ise sünnet derisinin elektrikli aletler yoluyla kesilmesidir; ancak bu yöntemin kalıcı sakatlıklar bırakma riski olduğundan çok fazla önerilmemektedir” şeklinde konuştu.

Yapılan araştırmalara göre son yıllarda sünnet için ileri yaşları beklemeyen ailelerin sayısı artmaktadır. Çocuklar yenidoğan döneminde hatta doğumu takip eden günde dahi sünnet olabilmektedir. Ancak yenidoğan sünnetinde ailelerin dikkat etmesi gereken konular bulunmaktadır. Bebeğin hayata tutunma sürecini atlatması, emmeye alışması, varsa yeni doğan sarılığının bitmesi ve göbek bağının düşmesi beklenebilmektedir. Doğumdan sonraki ilk iki ay sünnet için en uygun dönemdir. Sünnet kararı alınırken çocuk doktoru, operasyonu yapacak doktor ve aile bir araya gelerek ortak karar vermelidir.Sünnet her yaşta yapılabilmekle beraber; özellikle 2-5 yaşlar arasında yapılması çocukta oluşabilecek olası psikolojik travmalardan dolayı pek tavsiye edilmemektedir. Son zamanlarda yeni doğan bebeklerde; cerrahi işlemin kolaylığı, bebekte yara iyileşmesinin çabuk olması, sünnet sonrası bakımın kolaylığı ve yeni doğanda henüz kişilik teşekkül etmediği için psikolojik travma oluşturmaması nedeniyle en ideal yaş olarak kabul edilmektedir


Mediwell Kliniği Çocuk Cerrahisi uzmanı son olarak “ Mediwell Kliniğimizde Çocukların operasyon öncesi rahatlatılması ve operasyon sonrasında rahat hissetmeleri adına her türlü hizmeti veriyoruz. Operasyonu uzman ekibimizle titiz ve ağrısız şekilde gerçekleştirdiğimiz için çocukların sünnet korkularını yenmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca onların kendilerini mutlu hissedecekleri bir ortamda sünnet olmalarını sağlıyoruz. Operasyonların doğru yapılmasını sağladığımız için çocuklar 3-7 gün içinde sağlıklarına kavuşarak rahat hareket etmeye başlıyorlar” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.