Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

COVID-19 Londra Bilgilendirme Hizmeti, Danışmanlık Servisi ve İnadına Sanat Projesi 

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Geçtiğimiz Mart ayından beri tüm dünyada etkili olan ve hala etkisini koruyan COVID-19 virüsü, Britanya’daki herkes gibi, Türkçe konuşan göçmen toplumları da derinden etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Göçmen olmaktan kaynaklı dil sorunundan dolayı sağlıklı bilgiye ulaşamama, bu süreçte öne çıkan önemli bir sorunken, ekonomik zorluklarla boğuşan insanların geçim derdi de bir diğer sorun olmaya devam ediyor.Aralık ayından bu yana Day-Mer Facebook sayfasından yaptığı ve uzman doktorların katıldığı programlarla COVID-19 virüsü ve aşısı ile ilgili programlar yapmaya devam ediyor. 

Day-Mer Hackney COVID-19 Bilgilendirme Hizmeti, Danışmanlık Servisi ve İnadına Sanat Projesi 


Bu süreçte çalışmalarını kesintisiz sürdüren Day-Mer, Hackney’de yaşayan Türkçe konuşan toplumumuza yönelik Hackney Giving’in katkılarıyla bir projeye katıldı. Bu projeyle koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde, Hackney’de yaşayan veya çalışan Türkçe konuşan toplumları desteklemek için DAY-MER çeşitli hizmetler  sunmaya devam edecek. Bu hizmetlerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:  

  • Covid-19 hakkında en son gelişmeler ve yapılması gerekenlerle ilgili toplumun bilgilendirilmesi
  • Test &Trace App (Test ve Takip Aplikasyonu)’ın kullanımında ve Test yaptırmak isteyenlere yardımcı olunması
  • Covid-19 yakalananlara ihtiyacı oldukları destek için gerekli yerlere yönlendirilmesi
  • Ekonomik anlamda geri olmayan ve zor durumda olanlara yönelik, gıda paketleri alabilmelerinin sağlanması için gerekli yerlere yönlendirilmesi
  • Facebook sayfamız aracılığıyla Covid-19 hakkında en son durumları canlı yayınla konuk konuşmacılarımızla ele alınması
  • Covid-19 ile bağlantılı konularda bilgilendirici ve aydınlatıcı Zoom toplantıları yapılması veya ülke karantina seviyesine göre derneğimizde atölye çalışmaları (workshop)  düzenlenmesi
  • Akıllı telefonun veya dijital teknolojinin kullanılmasını gösteren ve öğreten toplantı veya atölye çalışmalarının düzenlenmesi

Proje çalışanlarından Elif Erik,  COVID-19 Bilgilendirme Hizmetiyle ilgili Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri Day-Mer’e 020 7275 8440 veya 079 4970 8205 numaralarından,  [email protected] email adresinden ve Day-Mer Facebook sayfasına mesaj yollayarak ulaşılabileceğini belirtti. 

Danışmanlık servisinde çalışanlardan Gülay Parmaksız ise, ülkedeki karantina sürecinden dolayı genel danışmanlık servisine telefon üzerinden ve acil durumlarda dernek binasında randevuyla görüşmelere devam edildiğini belirtti.  Pazartesi ve Salı günleri 020 7275 84480 veya 074 9433 4095 numaralarını arayarak danışmanlık servisinden yararlanabilineceğini belirten Gülay Parmaksız, telefon üzerinden halledilemeyen konularda karantina kuralları çerçevesinde randevu yapılarak yardımcı olunmaya çalışıldığını belirtti. 

Ayrıca ‘İnadına Sanat’ proje koordinatörü Celal Perk ise, tiyatro, halk dansları, koro, genç ve çocuklara yönelik hiphop ve tiyatro gibi kursların online üzerinden devam edildiğini belirtti. Salgın sürecinde insanların online üzerinden bile olsa kültür ve sanatsal kurslar aracılığıyla nefes alabilmesini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, bu kurslara katılmak isteyenlere kendilerine ulaşmaları çağrısında bulundu. 

Day-Mer’in sürdürdüğü hizmet ve kurslarla ilgili daha fazla bilgi için,  yukardaki telefon numaraları, e-mail adresi veya Day-Mer Facebook sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz. 

FOTO:

Elif Erik (solda), Aslı Demirel (ortada) ve Gülay Parmaksız (sagda)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.