Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Min-Jae Kim Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil

Bu haber kez okundu.

Ebola için mobil karantina

Ebola hastaları ya da hastalık taşıdığı şüphesi bulunan kişiler, virüsün başkalarına bulaşmasının önlenmesi için ambulans içinde karantinaya ve acil müdahaleye olanak tanıyan özel donanıma sahip sedyelerle taşınacak. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ebola hastalığının (EVH), yüksek ateş ve kanamayla seyredebilen, ölümcül sonuçlar doğuran bir hastalık olduğunu belirterek, salgının Liberya, Gine, Sierra Leone ve Nijerya'da görüldüğünü söyledi.Bu ülkelerde hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısının bin 350'yi geçtiğini ifade eden Tontuş, virüsün insanlara hasta hayvanların organ, kan ve vücut sıvılarıyla yakın temas sonucunda bulaştığını anlattı. Hastalıktan korunmak için risk taşıyan kişilerden uzak durulmasının önemine işaret eden Tontuş, bu kişilere müdahalede bulunacak sağlık personelinin de kişisel korunmaya dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.