Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre

Bu haber kez okundu.

Ebola salgını, meyve yarasasından çıkmış

Atatürk Havalimanı sağlık hizmetlerini yürüten İbrahim Kurt, ölümcül Ebola virüsü şüphesi konusunda ciddi koordinasyon eksikliği olduğunu açıkladı. Atatürk Havalimanı sağlık hizmetlerini yürüten Kurt, havalimanında basın mensupları ile sohbet toplantısına katılarak, basın mensuplarının Ebola ile ilgili sorularını cevapladı. Ebola şüphesi bulunan vakalarda ciddi koordinasyon eksikliği olduğuna değinen Kurt, hasta yolcuların kendilerine hangi bölgeden geldiklerinin bildirilmediğinden yakındı. Kurt, şüpheli bölgelerden gelen her uçağa şüphe prosedürünün uygulanması gerektiğini ifade etti. Ebola vakası konusunda sağlık personellerine gerekli bilgilendirmenin yapıldığına değinen İbrahim Kurt, kendilerinin bilgilendirilmesine katkı sağlayan diğer birim personelinin de bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Doktor Kurt, "Ben bakanlıktan yetkili olsam şöyle yaparım; şüpheli bölgeden gelen her uçağı içinde hasta varmış gibi değerlendiririm. Uçağı özel bir yere alırım. Bir ekip gider, orada ateş ölçümü ve genel muayeneyi yapar. Onun sonrasında şüpheli bir durum görürse işlem yapar. Şüpheli birşey görmezse normal tahliyeyi yapar. Almanya'ya veya yurtdışına gittiğinizde herhangi bir durum olduğunda uçağı boşaltmayı engelliyorlar. Böyle bir süreç var. Ancak bu sadece sağlık bakanlığı'nın politikası değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikası ile de alakalı bir durum. Devletler arası sıkıntıya yol açabilecek birşey. Ben olsam bu tür ölümcül ve patlama riski taşıyan enfeksiyonlarda kesin olarak bunu yaparım ama ben devlet değilim. Devletimiz kendi uluslararası ilişkileri çerçevesinde değerlendirecektir." dedi. Ebola virüsünün yeni ortaya çıkmadığını vurgulayan Kurt "Ebola, Batı Afrika ülkelerinden bir tanesinde yoksul köylerde çıkmış bir vaka. İlk 1976 yılında. Bir iki salgın yapmış, sönmüş. Şimdi yine alevlendi süreç. Meyve yarasası diye bir yarasa tipi var Afrika'da. O yarasadan doğduğu tahmin ediliyor" şeklinde açıklama yaptı. Ebola virüsünün 2 ila 21 gün arasında kuluçka süresine sahip olduğunu ve en yaygın 8 ila 10 gün arasında kuluçka evresi olduğunu belirten Kurt, kuluçkadan sonra bulaşma riskinin çok daha yüksek olduğuna değindi. Kurt, bu süre içinde tahliye edilen diğer yolcuların, muhtemel bir virüs çıkması durumunda hastalığı dünyaya bulaştırma riski olduğunu söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.