Öne Çıkanlar ingiltere cemal kaşıkçı Londra IOD Yöneticiler kktc 24 haziran seçimleri türkiye Dünyaca Ünlü Ambargoed ALEVİ FESTİVALİ LONDRA İngilterede İşçi Partisi

Bu haber kez okundu.

Fazla kilolar anne olmaya engel oluyor

Amerika’da yapılan bilimsel araştırmalar şişmanlığın tüp bebek tedavinde de ciddi sorunlara yol açtığını gösterdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, obezitenin tüp bebek tedavilerine etkisini, “Yumurtalar daha az döllenir ve östrojen seviyeleri daha düşük olur. Şişmanlık oranı arttıkça gebelik oranları düşer ve canlı doğum oranlarında azalma olur. Yani düşük oranı artar” diye özetledi. Anne olmak isteyenlerin karşılaştıkları sorunların modern yaşam koşulları ve beslenme şekilleriyle paralellik gösterdiğini belirten Prof. Tıraş, kadında vücut kitle endeksine göre ağırlık ve boy ölçülerinin oranlanması 30'un üzerine çıktığında obezitenin söz konusu olduğunu söyledi. Erken doğum riskinin düşük kilolularda bile % 75 arttığını dile getiren Prof. Tıraş, fazla kilolularda bu oranın 2.4 kat arttığını söyleyerek, "Özetlersek; şişmanlık tüp bebek tedavisinde gebelik ve canlı doğum oranlarını düşürür, yumurta ve embriyo üzerine olumsuz etkileri vardır. Sistemik etkileri nedeniyle rahim içi çevreye yaptığı etkileri yüzünden gebeliğin oluşmasını engeller" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.