Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza

Bu haber kez okundu.

İlk hamle İngiltere'den geldi, Kovid-19'dan sonra Avrupa'da yeni salgın tehlikesi ! Son dakika

Dünya henüz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgınıyla mücadelesinin sürdürürken kuş gribi kabusu yeniden hortladı. Özellikle Avrupa'nın birçok ülkesinde H5N1 kaynaklı vakalar ortaya çıkmaya başladı. Salgının, İngiltere'nin ülke çapında 'Kuş Gribi Önleme Bölgesi' ilan etmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra ortaya çıkması dikkat çekti. Son dakika gelişmesinin ayrıntıları haberimizde...Avrupa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bitmeden şimdi de kuş gribine karşı alarm durumuna geçti.

İngiltere'de kümes hayvanlarının bulunduğu bir birimde yüksek derecede bulaşıcı kuş gribi salgını kayıtlara geçti. İngiltere Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanlığı vakaları doğrularken tesislerdeki hayvanların itlaf edileceği belirtildi.

Salgın, İngiltere'nin ülke çapında 'Kuş Gribi Önleme Bölgesi' ilan etmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra geldi.Ülkede çiftliklere ve kuş bakıcılarına biyogüvenlik önlemlerini sıkılaştırmaları talimatı verildi.


POLONYA'DA DA BENZER TABLO

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE), Polonya'nın kümes hayvanı çiftliklerinde çok sayıda yüksek patojenik H5N1 kuş gribi salgını bildirdiğini duyurdu.Ülkenin doğu kesiminde dördü hindi çiftliklerinde ve biri tavuk çiftliğinde olmak üzere 5 vaka kaydedildi. Vakalardan bir diğeri ise ülkenin batısındaki hindi ve kaz çiftliğinde kayıtlara geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.