Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

İngiltere’de Kovid-19 salgınında hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk sayısı açıklandı 

Avrupa AJANSI (AVA) Londra-Son üç ayda aşırı ölüm artışı yaşandı. İngiltere’de, kovid-19 salgınında, Kasım 2020’den düne kadar 99 Kıbrıslı Türk daha hastalığa yenik düştü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temcilcisi Oya Tuncalı’nın verdiği bilgiye göre, İngiltere’de kovid-19 salgınında hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk sayısı 191’e yükseldi.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Mayıs 2020’ye kadar 92 Kıbrıslı Türk’ün hayatını kaybettiği kovid-19 salgınında, Kasım 2020’den bugüne 99 Kıbrıslı Türkün daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bu sayının KKTC Londra Temsilciliği’ne ulaşan bilgiler olduğunu belirten Tuncalı, ocak ayı içerisinde Kıbrıslı Türklerin ölümlerinin arttığı bilgisini verdi.

Tuncalı, “Mart ayında başlayan koronavirüs salgınında, Temsilciliğimize gerek cenaze şirketlerinden ve gerekse aileler tarafından verilen bilgilere göre, Londra’daki kayıplarımız mayıs ayına kadar 92 kişiydi. Son dönemde, Kasım ayı içerisinde tekrar hızlanan salgınla birlikte maalesef bu sayı dün itibarıyla 191 kişiye ulaşmıştır. Rakamlar her gün itibarıyla değişmektedir” ifadelerini kullandı.


Oya Tuncalı’nın açıkladığı rakamlara Londra Temsilciliği’ye ulaşmayan İrlanda, Kuzey İrlanda, Galler, İskoçya gibi ülkelerdeki Koronavirüs ölümleri dahil değil. 


Kaybedilen Kıbrıslı Türklerden dolayı büyük bir üzüntü içinde olduklarını söyleyen Tuncalı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

“Toplumumuza sabır diliyoruz, tedavileri devam eden kardeşlerimize acil şifa diliyoruz” diyen Tuncalı, vatandaşlara sürekli maske, mesafe, hijyen tedbirlerine hassasiyetle uymaları konusunda çağrıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.