Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe

Bu haber kez okundu.

Lösemili Çocuklar haftasında tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı

LÖSEV, lösemili çocukların tedavi süreçlerindeki sorunları ve çözüm yollarını paylaşmak amacıyla oluşturduğu 2-8 Kasım LÖSEV – Lösemili Çocuklar Haftası'nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yapılan etkinliklerde konuşan  LÖSEV Malatya İl Temsilciliği Aile Komitesi Üyesi Sevim Aras, Lösemi ile mücadele hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Löseminin yüzde 95 oranında tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu ifade eden Aras, uyarılar ve bilinçlendirme çalışmalarına rağmen Lösemin hızla artmaya devam ettiğini söyleyerek, bunun için Lösemi ile mücadele konusunda daha fazla çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. Aras, çocukları kanserden korumak için ailelere büyük görev düştüğünü kaydederek, “Bu nedenle bilinçlendirme faaliyetlerimizin kesintisiz olarak sürdürülmesi, koruyucu önlemlerimizin arttırılması ve çevremizde kanserle mücadele edilmesi gerekmektedir. Çocuklarımızı kanserden korumak için yaşadığımız çevrede basit önlemler alabiliriz. Mesela, tükettiğimiz gıdalara dikkat ederek sağlıklı nesiller için birlikte adım atabiliriz. Sağlıklı beslenebilir, sebze ve meyvelerimizi mevsiminde tüketebiliriz. Çevremizde kanser yapıcı olan bazı alanlarda, kirli hava, sigara dumanı ve baz istasyonunun bulunduğu yerlerde mümkün olduğunca uzak durabiliriz. Bunun yanında spor yapıp, bilgisayar ve televizyon başında çok zaman geçirmemeye özen gösterebiliriz” diye konuştu. LÖSEV’in amacını da anlatan Aras, “LÖSEV, lösemili ve kan hastalarının sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak ve bu hastalıklara karşı farkındalık oluşturmak için kurulmuş bir kurumdur. Biz tüm vatandaşlarımızı LÖSEV’e destek olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.