Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Mers Virüsü nedir

Sağlık Bakanlığı, Suudi Arabistan'a çalışma amacıyla giden ve Türkiye'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin MERS virüsü (corona virüsü) taşıdığının tespit edildiğini bildirdi.Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hatay ili nüfusuna kayıtlı olup, Suudi Arabistan'a çalışma amacıyla giden bir vatandaşın Türkiye'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:'Hastadan alınan örneklerin Bakanlığımız Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarında yapılan analiz sonucuna göre söz konusu hastanın MERS virüsü taşıdığı tespit edilmiştir. Mers Virüsü Nedir Nasıl Bulaşır? Mers Virüsü solunum yoluyla bulaşır. Ortadoğu ülkelerinde ortaya çıkan ve ve öldürücü SARS hastalığının türevi olduğu saptanan Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) olarak isimlendirildi. MERS vakaları Suudi Arabistan'da hızla artarken, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Almanya, İtalya ve Tunus'ta da görüldüğü bildirildi.Dünya Sağlık Örgütüne göre tüm dünyada MERS 'e bağlı ölüm sayısı 33 e ulaştı. 28 i Suudi Arabistan'da yaşandı. MERS virüsü, SARS'a neden olan virüsün de içinde bulunduğu coronavirüs ailesine mensup. MERS semptomları (akciğer enfenksiyonu, ateş, öksürük, solunumda güçlük) SARS ile benzeşiyor ancak MERS böbreklerde rahatsızlığa da yol açıyor. Bu arada MERS virüsü sarstan 8 kat daha güçlü ve tehlikelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.