Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Öksürüğün ilacı bal

Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarından korunmada ıhlamur, adaçayı, yeşil çay ve siyah çay gibi farklı çayları içmek vücudun direnç sistemini artıracak özel flavonoidlerin alınmasını sağlar. Ancak toplumumuzda çay ve çeşitleri tatlandırılmadan içilmediği için her çaya iki adet kesme şeker atma geleneği yaygın olarak uygulanır.
Şeker yerine bal kullanın
Araştırmalar, sofra şekerinin glisemik indeksinin yüksek olması, vücudun yağlanmasını kolaylaştıracak boş kalori içermesi ve acıkmayı tetikleyerek fazla yemeye yönlendirecek olmasından dolayı muhakkak beslenmeden uzaklaştırılması gereken besinler arasında bildirmektedir. Ülkemizde gıda mühendislerinin yaptıkları araştırma sonuçlarında şeker yerine bal ile tatlandırılan bitki çaylarının antioksidan değerinde 60 kata kadar bir artış gözlemlendiği belirtiliyor. Ayrıca bal, siyah çayın antioksidan değerini de dört kat artırıyor. Bal, vücuttaki bazı hastalıkların yayılmasını sağlayıcı bakterilere karşı da antibakteriyel içeriğe sahip.
Öksürük ilacı kadar faydalı
Amerika'da üst solunum yolu enfeksiyonu olan 105 çocuğa taze yaprak adaçayı ile hazırlanmış, içine limon ve bir yemek kaşığı bal eklenen çay bir hafta boyunca içirilmiş ve çocuklar akciğer hırıltı muayenesi yapılarak ve boğaz kültürleri alınarak takip edilmiştir. Araştırma sonucunda; ballı adaçayı içen çocukların gece öksürük ataklarının yüzde 75 azaldığı, öksürük ilacı kullanan çocuklara göre iyileşme süresinin de benzer olduğu belirtilmiştir. Sonuçta sıcak çay kategorisindeki içeceklere bir yemek kaşığı kadar bal koymanın sofra şekerine göre hem sağlığı iyileştirici, hem de boş kalori almadan sağlıklı içecek tüketme alışkanlığı geliştirmelerinde yardımcı olabileceği sonucuna varılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.