Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

Prof Chris Whitty, İngiltere'de koronavirüs vaka sayısının her 7 günde ikiye katlandığını söyledi, son dakika

İngiltere'de hükümetin sağlık danışmanı Prof. Chris Whitty ülkede koronavirüs vaka sayısının her 7 günde ikiye katlandığını söyledi. Whitty, yeni kısıtlamaların getirilmemesi halinde Ekim ortasında günlük vaka sayısının 50 bine çıkacağını, Kasım ortasında günlük can kaybının 200'e yükseleceğini belirtti.Bu açıklamanın ardından ise ülkenin sağlık yetkilileri, koronavirüs uyarı ve kısıtlama seviyesinin 3'ten 4'e çıkarılması gerektiğini söyledi.Başbakan Boris Johnson, yarın avam kamarasında bir açıklama yapacak.Pazar günü 3 bin 899 olan günlük vaka sayısı, son 24 saat itibariyle 4 bin 368 olarak açıklandı.

Londra'da nüfusun yüzde 17'si virüse karşı antikor geliştirdi

Hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance'la birlikte koronavirüs salgınıyla ilgili günlük bilgilendirme toplantısında konuşan Prof. Chris Whitty, vaka sayılarının bölgesel farklılıklar göstermekle birlikte her yaş grubunda arttığını, bunun test sayısının artmasıyla ilgisi bulunmadığını vurguladı. 

Aşı için 2021'in ilk yarısı öngörülüyor

Hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance ise Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi görenlerin sayısının Eylül ayı başından beri sürekli artış gösterdiğini kaydetti.Sonbahar ve kış döneminde salgının daha da artacağının beklendiğini vurgulayan Vallance, durumun ciddiyetinin herkes tarafından anlaşılması gerektiğini vurguladı. Gripten yılda ortalama 7 bin kişinin öldüğünü belirten Vallance, koronavirüsten ölüm sayısının çok daha yüksek olduğunu söyledi.Danışman, etkili bir Covid-19 aşısının az bir miktar dozda bu yıl sonuna dek kullanıma girebileceğini, ancak aşı konusunda asıl gelişmenin 2021'in ilk yarısında daha muhtemel olduğunu kaydetti.

4. seviye: Zorunlu sosyal mesafe kuralları

Beş seviyeden oluşan uyarı sisteminde üçüncü seviye, virüsün dolaşımının tolere edilebilir seviyede olduğunu öngörüyor ve gevşetilmiş sosyal mesafe kurallarını işaret ediyor.Dördüncü seviye ise virüsün bulaşma hızının oldukça yüksek olduğunu ve zorunlu sosyal mesafe kurallarının oluşturulması gerektiğini ifade ediyor.Seviye beş ise kırmızı alarm. Bu seviyede sağlık hizmetleri aşırı yüklenmiş durumda ve yoğun bir taleple karşı karşıya. Son derece katı sosyal mesafe kurallarının ve karantinanın uygulanmasını gerektiriyor. (BBC TÜRKÇE) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.