Öne Çıkanlar Ambargoed Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik Zehra Basaran maç hangi kanalda 24 haziran seçimleri son haber ingiltere

Bu haber kez okundu.

SGK artık tüp bebek tedavisinde 3 uygulamayı karşılıyor

Teknik gelişmeler sayesinde pek çok çift için kısırlık artık bir kader değil. Tüp bebek tedavilerinde SGK’nın karşıladığı uygulama sayısı 2’den 3’e çıkarıldı. Ancak devlet katkısı için belli koşullar gerekli. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, devlet katkısı için gerekli koşullar hakkında bilgi verdi:  

- Kadın 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olmalı (40 yaşından gün almamış olmak)  

- Son 3 yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınmamış olduğunun yetkili sağlık kurulları tarafından belgelenmesi gerek. 

 Özelleri de kapsıyor

- En az 5 yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması gerekiyor. 

- Bu şartların hepsi gerçekleşmişse, en fazla 3 deneme ile sınırlı olmak kaydıyla tedavi masraflarını  Sosyal Güvenlik Kurumu karşılıyor. Tedavide kullanılan ilaçlardan, katılım payı alınıyor. 

Ayrıca bu şartlara sahip olup, tüp bebek dışındaki yöntemlerden faydalanamayacaklarını belgeleyen çiftler, SGK anlaşmalı özel tüp bebek merkezlerinde de devlet desteğinden faydalanabiliyorlar. Ancak uygulamanın yapıldığı tıbbi merkezin SGK ile sözleşmesi bulunmalı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.