Öne Çıkanlar Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever ingiltere Türkiye Büyükelçisi türkiye Deniz Doğrusöz Nazlı Çelik Metin Deniz C Erkan Kitchen Community londra Türk restoranı

Bu haber kez okundu.

Temiz sudan sonra en etkili kamu sağlığı müdahalesi olan aşılar kitlesel ölümleri önlemenin en etkili yolu

Son bir yıldan beri tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs tüm önlemlere rağmen maalesef hala hızla yayılmaya devam ediyor. Birleşik Krallık öznelinde aradan 10 ay geçmesine rağmen maalesef vaka ve ölümlerde bir azalma yok. Yaz döneminde düşen sayılar kışın gelmesi ile yeniden tırmanışa geçti. Bu nedenle kısıtlamalar neredeyse Birleşik Krallık’ın tamamını kapsayacak şekilde genişletildi. 
Hayatımıza girmesi ile birlikte virüsten korunmak için belirlenen en etkili yöntemler hala; maske, mesafe ve ellerin düzenli olarak sabunla yıkanması. Kamusal alanlarda alınan tedbirler, birçok sektörün kapatılması ve kısıtlamalar getirilmesi kuşkusuz salgının yayılma hızını azalttı, ama ölümleri engellemede yetersiz kaldı. Önlemlerin yetersiz kalmasından dolayı şimdilik tüm umutlar kesin çözüm olarak kabul edilen aşıda. 


Onaylanan aşılar içerisinde yer alan Pfizer/BioNTech aşısı 8 Aralık’tan, Oxford-AstraZeneca ise 4 Ocak’tan itibaren,  Birleşik Krallık ’ta yapılmaya başlandı. Her belediye içerisinde belirlenen aşı merkezlerinde aşılamalar büyük bir hızla devam ediyor. 10 Şubat itibarı ile Birleşik Krallık ‘ta 13 milyondan fazla kişiye aşı yapıldı.  
İngiltere, Pfizer/BioNTech ve Oxford-AstraZeneca aşılarının yanı sıra 10 Ocak’ta onay alan Moderna ve önümüzdeki günlerde onay alacağı tahmin edilen çok sayıda aşı içinde ön siparişlerini vermiş durumda. İngiltere’nin sipariş ettiği aşıların toplamı nüfusunu en az iki kere aşılamaya rahatlıkla yetecek miktarda. 


İlk etapta dokuz ayrı kategoriye ayrılan öncelikli grup ile başlanan aşının, Birleşik Krallık’ta yaşayan 16 yaş ve üstü herkese yapılması hedefleniyor. Kovid-19’dan en fazla etkilenebilecek olanların % 99’unu oluşturan dokuz kategoride yer alanların toplamı 25 milyon civarında. 


SALGINI ÖNLEMEDE TEK SEÇENEK AŞI


Salgını önlemede şimdilik tek seçenek durumunda olan aşılar bilim insanlarının hummalı çalışmaları sayesinde kısa zamanda başarılı olarak geliştirildi ve başlatıldı. Geliştirilen aşıların salgın karşısında etkili olabilmesi için, toplumda yeterli sayıda insanın aşılanması gerekiyor. Koranavirüs nedeniyle şimdiye kadar 114 bin 581 insanın hayatını kaybettiği Birleşik Krallık, salgını önlemede ki başarısızlığına karşın, erkenden temin ettiği aşılar ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları neticesi ile dünyada en fazla aşılama yapan ülkelerden biri konumunda. Birçok ülkenin elde etmek için çabaladığı aşılar İngiltere’de mevcut ve ücretsiz olarak sırası gelen herkese yapılıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre aşılar, 2011'den 2020'ye kadar tahminen 20 milyon ölümü ve 500 milyon hastalık vakasını önledi. Hem kendimizi hem en sevdiklerimizi korumak ve en önemlisi bu salgından bir an önce kurtulmak için sıramız geldiğinde tereddüt etmeden gidip aşılarımızı yaptırmak şart. Aşıya dair her türlü sorunuz için çekinmeden Day-Mer’i 020 7275 8440 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.