Öne Çıkanlar Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever ingiltere Türkiye Büyükelçisi türkiye Deniz Doğrusöz Nazlı Çelik Metin Deniz C Erkan Kitchen Community londra Türk restoranı

Bu haber kez okundu.

Toplumumuza Mediwell Dermanı Yolda

Erkan Hoşafcı/Londra  - Her türlü modern donanıma sahip, 15 Türk ve 20 ingiliz doktorlar’dan oluşan uzman kadrosu ile, son derece yüksek standartlarda inşa edilmiş sağlık merkezi yakında Türk toplumunun hizmetine sunuluyor.

MediWell Clinic London 1A Lansdowne Road, Tottenham N17 0LL adresinde yakında Türk toplumu ile buluşuyor.

Yaklaşık 10 yıldır İngiltere’de bulunan genel cerrahi uzmanı Dr.Cömez Avrupa gazetemize özel konuştu ve mujdeyi verdi.

Yakında emin ellerdesiniz. 7 gün 24 saat yanıbaşınızdayız. Her türlü sağlık sorununuzda guvenilir ve deneyimli kadromuz, modern cihazlarımızla emrinizde.

Yaklaşık 10 yıldır İngiltere‘de bulunan Dr. Çömez şunları söyledi :

5 YIL MECLİSTE ONURLA HİZMET ETTİM

Uzun yıllar İstanbul‘ da genel cerrahi uzmanı olarak calıştıktan sonra siyasete girdim ve 5 yıl TBMM de milletvekili olarak hizmet ettim. O gün mensubu olduğum siyasi parti ile yollarım ayrıldıktan sonra Türk toplumun yakından tanık olduğu ve bildigi bir dizi haksızlık, ve zülme maruz kaldım. Dil ögrenmek için geldiğim Londra‘ da bu zulüm devam etti. Türkiye‘ de evim basıldı, ailem ve yakınlarım çok zor günler geçirdi. Bunları gördükten sonra canımdan çok sevdigim ülkemde, zülmün mimarları var olduğu sürece, yaşayamayacağımı anladım dedi.

İNGİLİZ İÇİŞLERİ BAKANLIĞINI MAHKEMEYE VEREREK OTURUM ALDIM

Dr. Çömez, Ve İngiltere‘ de bir kariyer planladım. Tabi bu çok kolay olmadı. Dilini ve kültürünü bilmediğiniz bir ülkede var olmak, ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarla boğuşurken kariyer yapmak takdir edersiniz ki kolay değil. Bir yandan Türkiye’ deki hukuk zulmüyle boğuşmak, öte yandan İngiltere iç işleri Bakanlığını mahkemeye vererek mücadele etmek şüphesiz çok kolay değil diye belirtti.

Ama hayatımın her evresinde her zorluktan bir umut ve başarı çıkartmayı kendisine siar edinmiş biriyim. Dedim ki, hayır, hiç bir şey seni yıldırmamalı, Türkiye’ de sen siyasetin ışıltılı salonlarına her türlü rantına itiraz edip doğrunun peşinden koşmuş birisin, şimdi sana yepyeni bir fırsat, düştüğün yerden doğrul ve yoluna devam et. İşte böyle bir atmosfer de azim ve kararlılıkla çıktım yola.

ZİNDANLARDA KALDIM

Genel cerrahi uzmanı Dr.Çömez

Dr. Turan Çömez, Bir süre İngiliz zindanlarında kaldım, yılmadım. Yokluk çektim üzülmedim. Sadece çalıştım. Yaklaşık 2 yıl günde 18 saat ders calışıp önce ingilizce sınavlarını verdim. Yine aynı tempoda yaklaşık 1.5 yıl çalıştım ve tıbbi sınavları verdim. Türkiye‘nin tıp fakültesi diploması burada geçerli olmadığı için, İngiliz tıp Fakültelerinin tüm derslerini sınavlarını yazılı ve sözlü olmak üzere başarı ile geçtim bu ülkede yeniden diploma aldım. 6 yıldır Basildon Universite Hastanesinde genel cerrahi uzmanı olarak calışıyorum. Ağırlıklı kanser ameliyatları ve acil ameliyatlar yapıyorum diye vurguladı.

DOKTOR YETİŞTİRİYORUM

Dr.Çömez, “İngiltere NHS’te ciddi sıkıntılar var” dedi

Dr.Çömez, Benim burada olduğumu bilen ve deneyim kazanmak isteyen çok sayıda doktora ve tıp fakultesi ögrencisine yardım ettim. 60 civarında ögrenci, doktor, uzmak doktor ve profesor yanıma gelerek staj yaptı. Bunlardan 15’i aynı yoldan geçerek burada lisanslarını aldılar ve çalışmaya başladılar. Bunların hepsi MediWell Clinic açıldıktan sonra toplumuza hizmet etmeye devam edecekler. Sadece Türk hekimlere değil elbette yardımım. Aynı zamanda buradaki Tıp Fakültesi ögrencilerine de yardımcı oluyorum. İngilizlere de hekim yetiştiriyorum diye belirtti.

NHS TE CİDDİ SIKINTI VAR

Dr. Turan Çömez,Hepinizin yakından bildiği ve tecrübe ettiği gibi burada NHS ciddi bir yük altında. Sistem bu yükü taşıyamıyor dedi .Konuşmasının devamında Dr.Çömez, Bekleme süreleri cok uzun. Özellikle Türk toplumu, sanıyorum 500 000 ‘in üzerinde Anadolu’ dan ve Kıbrıs’ tan göc etmiş, Türkce konuşan bir toplumumuz var burda, ciddi olarak bu sıkıntıdan muzdarip. Bunun üstüne bir de dil problem eklenince sorun daha da ciddileşiyor. Ve pek çok yurttaşımız ne yazık ki en küçük bir sorununda bile Türkiye’ye gitmek zorunda kalıyor bu da beraberinde önemli bir zaman ve ekonomik kayıp getiriyor. Halen çalıştığım hastanemde pek çok vatandaşımızı ameliyat ettim. Telefonum 24 saat açık, herkes kolaylıkla ulaşıp derdine çare arayabiliyor. Bir sağlık merkezi için öylesine büyük bir talep geldi ki ben de kolları sıadım. Yaklasık 10 aydır süren calışmalarımız son asamasına geldi çok yakında insanlarımızı sevgi ve şevkat dolu, modern ve kaliteli bir saglık hizmeti ile buluşturacağız diye vurguladı.

7/24 HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

Dr.Çömez, „hergün 24 saat hizmet veren doktor servisi kuruyoruz“ dedi

Dr.Çömez, 7/24 hizmet veren GP servisi kuruyoruz. Bu servisle pek çok sorunu çözebileceğiz. Bu servisi aynı zamanda evlere de tasıyacağiz. Yani ihtiyacı olan hastalarımızın evlerine kadar sağlık hizmeti götüreceğiz dedi. Dr. Çömez, Buna ambuulans hizmetini de ekleyeceğiz. Türkiye’ den Londra’ ya çok sayıda yurtdaşımız geliyor her yıl. Bunlar saglık sorunu yasadıklarında ciddi zorluklarla karşılaşıyorlar. Ev ve hotel servisimiz olacak ve bundan sonra Londra’ya gelen herkes kendini güvende hissedecek. Bir süre sonra online muayene ve reçete yazma sistemini getireceğiz dedi. Ve hastalarımızın ilaçlarını evlerine kadar ulaştıracağız. Büyük bir uzman kadromuz ile her branşta hizmet verilecek ve her türlü tetkik ve tedavi imkanı olacak. Enfield bölgesinde ve Harley Street’ te iki hastane ile ortak hizmet vereceğiz. Dolayısı ile ameliyat ve ileri tetkik gereken hastalarımıza da bu kolaylıkları hazırlıyoruz diye vurguladı.

BİR SONRAKİ AŞAMA HASTANE

Dr. Turan Çömez, Sağlık merkezimiz bir süre hizmet ettikten sonra hedefimiz hastane açmak. Şu ana kadar Turkiye’ den pek çok girişimci, ve büyük özel hastane sehipleri bunu yapmak için adım attılar. Ancak başarılı olan olmadı. Temel sorun NHS yakından tanımamaları ve kadro sorunu. Bizim çok ciddi bir NHS deneyimiz var ve birlikte çalıstığımız çok sayıda uzman hekim var. Dolayısı ile bunu da başaracağımıza inaniyorum dedi. Dr.Çömez, Bu alana yatırım yapmak isteyenlere de kapımız açık. Türkiye’ de ki hastaneler de özellikle plastic cerrahi alanında hasta göndermeyi planlıyoruz. Sağlık turizmi alanında atacağımız bu adım da hem ekonomik hem de kaliteli olacak. Bu arada önemli bir detayı da vurgulamak istiyorum. Mediwell Kliniğin tüm aşamalari Türkler tarafıdan gerçekleştirildi. Mimarımız, muhendisimiz ve insaatın yapan firma Türk, çalışanların çoğu yine Türk olacak dedi. Pek çok ekipman, yatak vs Turkiye’ den ithal ediliyor. Merkezimizde kullanacağımız bilgisayar programı dahi Türkiye‘deki bir firmada hazırlandı. Yani burası Turkiye’ nin haklı gururu olacak diye vurguladı.

İNGİLİZ PARLAMENTOSU BU YAZ BAŞARI ÖDÜLÜ VERİYOR

Geçen 10 yıl içinde yaptığım calışmalar ve başarı pek çok çevrenin de süphesiz dikkatini çekti. Önümüzdeki aylarda İngiliz parlamentosu bana basarı ödülü verecek diye belirtti. Dr. Çömez bu süphesiz benim basarım değil, buradaki Türk toplumun basarısı diye belirtti. Kendi içlerinden cıkarttıkları, kendilerine ait olan bir kardeşleri alacak bu ödülü ama burada yaşayan 500 000 kişilik bir toplum adına alacağını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlyas barbaros 6 yıl önce

Ozledik seni vekilim bize nasil vekil olunur senden ogrendik basarilarinin devamini diliyorum