Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Başbakandan 'yurt faciası'yla ilgili açıklama, "Araştırma komisyonu kurulacak"

Başbakan Binali Yıldırım, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın hakkında, "Milletimiz bilmelidir ki bu ve buna benzer yaşanan olaylar aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bu konu hem idari hem adli olarak araştırılmaya, soruşturulmaya başlanmıştır. Ayrıca bugün TBMM'de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konu bütün yönleriyle değerlendirilecek ve bu ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirler etraflıca tespit edilecek." ifadelerini kullandı.

TAŞLAR YERİNE OTURACAK

Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmaya ilişkin Başbakan Yıldırım, "Şunu bilelim, bu dalgalanma herhalde 1 ay-1,5 ay gibi daha devam edecek. Ne zamana kadar, 20 Ocak'a kadar. Yeni seçilmiş başkan (ABD) iş başına geldikten sonra biraz daha öngörülebilirlik artacak ve taşlar yerine oturacak. Türkiye bu yaşadığımız olayın benzerini AK Parti iktidarında dört sefer daha yaşadı. 2006'da böyle bir dalgalanma yaşadık. Para çıkışı oldu, atlattık. 2008-2009 küresel krizinde yaşadık, atlattık. Gezi Olayları sonrası yaşadık yine atlattık. Bunu atlatacağız. Bakın çok emin olarak söylüyorum. Endişeye gerek yok. Sizin hoşunuza gitsin diye de söylemiyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz, bunu en iyi siz biliyorsunuz" açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili şunları kaydetti:

"YURT FACİASI İLE İLGİLİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK"

Milletimiz bilmelidir ki bu ve buna benzer yaşanan olaylar aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bu konu hem idari hem adli olarak araştırılmaya, soruşturulmaya başlanmıştır. Ayrıca bugün TBMM'de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konu bütün yönleriyle değerlendirilecek ve bu ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirler etraflıca tespit edilecek. Olayı duyar duymaz bakanlarımızı gönderdik, gerekli incelemeyi yaptık. Ümidimiz ve emelimiz bu ve buna benzer acıları yaşamamak.Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle oldu:

"HOŞUNUZA GİTSİN DİYE SÖYLEMİYORUM, BUNU DA ATLATACAĞIZ"

15 Temmuz gecesi biz emsali görülmemiş bir iş başardık. Bunu Avrupa'da, Amerika'da anlayamadı. Tankların, topların üzerine gözünüzü kırpmadan karşı koyuyorsunuz. Bunu anlayamadılar. Biz onlara dedik ki; Türk milleti bağımsızlığı için ölüm dahil her şeyi göze alır.Değerli dostlar, değerli iş adamlarımız büyük bir samimiyetle dünyadaki belirsizlikleri ve Türkiye'deki ekonomik gelişmelerle ilgili endişelerini ifade ettiler. İyi ve kötü senaryoları konuştuk. Kötümser olmak için bugünleri baz alırsak çok sebebimiz olabilir. Ama geniş zamanlı düşünürsek kötümser olmaya gerek yok. Doğru teşhis koyamazsak çözümü de doğru geliştiremeyiz. Türkiye yaşadığımız bu olayın (ekonomik dalgalanmanın) benzerini Ak Parti iktidarında beş kere yaşadık. Hepsini atlattık, bunu da atlatacağız. Hoşunuza gitsin diye söylemiyorum, bunu da atlatacağız, endişeye gerek yok, üstesinden geleceğiz. Bunu da en iyi siz biliyorsunuz. Türkiye ekonomisi kapalı bir ekonomi değil. 200 milyar doların üzerinde dünya ile alışverişiniz var. Eskiden Türkiye devlet olarak borçlanma yapamıyordu. Türk ekonomisi 1961'den 2013'e kadar denetlenen bir ekonomiydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.