Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC

Bu haber kez okundu.

Figen Yüksekdağ'ın 83 yıla kadar hapsi isteniyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ  hakkında 30 yıldan 83 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul  edildi.  Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede,  Yüksekdağ'ın terör örgütü PKK'nın yasama organı konumunda olan DTK içerisindeki  faaliyetleri ve diğer eylemleri nedeniyle terör örgütünün yöneticisi sıfatıyla  cezalandırılması istendi.  Yüksekdağ'ın eylemlerine geniş yer verilen iddianamede, sanığın  değişik tarihlerde yapmış olduğu konuşmalarla örgütün propagandasını yaptığı  ifade edildi. İddianamede, 6-8 Ekim olaylarının meydana geldiği tarihte partisinin  MYK toplantısında bulunması ve yapılan açıklamada imzasının olması nedeniyle  sokak hadiselerinin meydana gelmesinde sorumlu olduğu kaydedildi.  Yüksekdağ'ın üzerine atılı olan  "terör örgütü yöneticiliği",  "toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa  alenen tahrik", "suç işlemeye tahrik" suçları 30 yıldan 83 yıla kadar hapisle  cezalandırılması talep edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.