Öne Çıkanlar londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londra Büyükelçisi Ertaş londra bayram Londra TTFF veteran İngiltere TTFF Veteran Vogue dergisi Baha Yetkin İngiliz ticareti Terapi Londra Lordship Lane A. Dilek Aydın

Bu haber kez okundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'da konuştu

CHP liderinin konuşmasının satır başları: "80 milyonun geleceği bir kişiye emanet edilmez. 'Olsun, 80 milyonun geleceğini bir kişiye emanet edelim' derseniz o zaman 'evet' oyu kullanacaksınız. 'Bu yanlıştır' diyorsanız 'hayır' oyu kullanacaksınız. Partilerle ilgisi var mı? Hayır. Bir başkan gelir, 'Bunları yapmayacağım' diyebilir. Ama başka bir başkan gelir 'Ben bunların hepsini değiştiriyorum, yeniden yapacağım' diyebilir. Asıl tehlike şu: Bir kişiye bu kadar yetki verirseniz, herhangi bir kişi, kurum, devlet, organizasyon, bir kişiyi kandırırsa, ikna ederse, 24 saatte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ele geçirir. Sandığa gideceksiniz. 'Evet' demenin vebalini hatırlatmak için söylüyorum. Bir kişi başkanı ikna ettiğinde 24 saat içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ele geçirir. Nasıl? Çünkü başkana öyle yetkiler veriyorsunuz ki evet geçerse öyle yetkiler verilecek ki bütün müsteşarları, emniyet müdürlerini, valileri, genel müdürleri ve bütün komutanları, MİT müsteşarı dahil tamamını en geç 24 saat içinde değiştirebilir. Öyle '30, 35 yıl uğraşalım devlet kuralım' buna hiç gerek yok."

"Bunun sağcısı solcusu yok"

Bir televizyon programında karşılıklı oturup 18 maddeyi konuşmak istediğini ancak buna olumlu yaklaşılmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Çıkamıyorlar. Tartışma yapamıyorlar. Bakın devletin forsunu, arabalarını, uçaklarını, otobüslerini, parasını kullanıyorlar, televizyonlarını kullanıyorlar ama 'evet'i bir türlü anlatamıyorlar. Bizim hiçbir imkanımız yok, tek güvencemiz var. Allahımız ve vatandaşımız var. Bizim güvencemiz de öyle. Köy köy, kasaba kasaba dolaşıp bunu anlatacağız. Bu memleket hepimizin memleketi. Bunun sağcısı solcusu yok. Bu anayasa hepimizin, birlikte karar vereceğiz. Çocuklarımızı, demokrasimizi düşünüceğiz. Milli Kurtuluş Savaşı'nı, Erzurum'u, Sivas'ı ve Amasya Tamimi'ni düşüneceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.