Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta hava durumu 24 haziran seçimleri Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi Londrada komedi Suna Hurman Bursa Kebap Evi londra

Bu haber kez okundu.

Türkiye ile Irak örnek gösterilecek

Ziyaretin üç boyutunun olduğunu ve hem Türkiye'de hem Irak'ta yeni hükümetlerin kurulduğunu hatırlatan Davutoğlu, kendisinin G20 toplantısı, KKTC ve Azerbaycan'a yaptığı ziyaretleri dışında ikili ilişkiler anlamında yaptığı ilk büyük ziyaretin Bağdat'a olduğunu vurguladı. Davutoğlu, "Bu da Bağdat'a ve Irak'a verdiğimiz önemin bir göstergesi" diye konuştu.
İbadi'nin hükümeti kurmasının ardından telefonla arayarak tebrik ettiğini, şimdi de bizzat gelerek tebrik ettiğini dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Irak'ta demokratik seçimler sonrası, yapılan müzakereler, görüşmeler neticesinde böyle kapsamlı, kapsayıcı bir hükümet kurulması Türkiye'yi çok memnun etmiştir. Irak'ın bir kez daha her zaman vurguladığım hususu vurgulamak istiyorum: Irak'ın istikrarı, barışı ve huzuru Türkiye'nin istikrarı, barışı ve huzurudur. Dünyada çok az iki ülke hem tarihi ve toplumsal ilişkiler bakımından hem de karşı karşıya kaldıkları tehditler ve avantajlar bakımından birbirlerine böylesine örtüşmüştür. Türkiye, her zaman Irak'ın huzurunu, toprak bütünlüğünü, iç siyasi barışını hep desteklemiştir ve Irak'ın her kesimini etnik, mezhep ve din farkı gözetmeden her bir Iraklı'yı kardeş olarak görmüştür, bundan sonra da kardeş olarak görmeye devam edeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.