Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Terör konusunda tutumumuz net'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Önümüzdeki en büyük tehdidin başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleri olduğunu görüyoruz. Terörden çekmiş iki ülke olarak bu konudaki tutumumuz net. Terörle mücadele konusunda gerekli siyasi iradeye sahibiz” dedi.Resmi ziyaret kapsamında İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ortak basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Çavuşoğlu, mevkidaşı Zarif ile görüşmesinde birçok önemli konuyu değerlendirdiklerini belirterek, “Bugünkü görüşmelerde ikili ilişkileri tüm yönleriyle değerlendirdik. Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimizde biraz düşüş oldu. Aslında liderlerimizin ortak hedefi 30 milyar dolara ulaşmak. Ama alacağımız tedbirlerle bu hedefe doğru emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşıyla başta Suriye ve Irak’taki gelişmeler olmak üzere bölgesel konulara ilişkin samimi görüşmeler yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Suriye ve Irak’taki gelişmeleri samimi bir şekilde değerlendirme fırsatı bulduk. İki ülke olarak Irak’taki yeni hükümeti destekliyoruz. Irak’taki tüm toplumun bu yeni sürece dahil edilmesini destekliyoruz. İran’la birlikte Irak’ın ekonomik kalkınmasına da destek vereceğiz. Suriye’ye baktığımızda önümüzdeki en büyük tehdidin başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleri olduğunu görüyoruz. Terörden çekmiş bir ülke olarak bu konudaki tutumumuz net. Terörle mücadele konusunda gerekli siyasi iradeye sahibiz. Hem terörle mücadele hem bölgesel sahiplenme çok önemli. Hem de bölgedeki kardeş ülkelere istikrar, barış, güvenliğin getirilmesi için bölgesel sahiplenme önemli. Dolayısıyla bölgenin iki önemli ülkesi olarak İran-Türkiye'nin işbirliği çok önemli. Bazı konularda aramızda görüş ayrılıkları olabilir. Bu farklılıklar ve aramızdaki bazı sorunlar, köklü kardeşçe ilişkilerimizi etkilemez. Görüşlerimizdeki bu farklılıkları da konuşarak birbirine yakınlaştırabiliriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.