Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

AB, öğrencilere uygulanan polis şiddeti ve LGBTİ nefret söylemini kınıyor, Brüksel'den Kader Sevinç açıkladı

CHP Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi Kader Sevinç, "AB, Boğaziçi Üniversitesi protestolarında hiçbir suç unsuru yokken, anayasal haklarını kullanan öğrencilere uygulanan polis şiddetini ve LGBTİ bireylerine yönelik nefret söylemini kınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendini yalanlayan tavrından dolayı AB’de Türkiye’ye yönelik büyük bir güvensizlik var. Bu hem Türkiye'ye yönelik yaptırımların görüşüleceği mart ayı zirvesine hem de Avrupa Parlamentosu'nun (AP) aynı dönemde çıkacak Türkiye raporuna yansıyabilir" dedi.

CHP Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi Kader Sevinç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Brüksel ziyaretinde AB değerleri ve standartlarına yönelik reform gerçekleştirileceğine dair birçok söz verdiğini hatırlatarak, "Yetkililerin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve kendini yalanlayan tavrından dolayı AB’de Türkiye’ye yönelik büyük bir güvensizlik söz konusu. Bu durum, AB izleme komitesinin Mart ayı raporuna yansıyabilir. Bu hem Türkiye'ye yönelik yaptırımların görüşüleceği Mart ayı zirvesine hem de AP'nin aynı dönemde çıkacak Türkiye raporuna yansıyabilir" değerlendirmesini yaptı.

BM, LGBTİ BİREYLERE NEFRET SÖYLEMİNİ KINAMIŞTI

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (BMCHR) eylemler sırasında gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması için çağrı yapmıştı. BMCHR, "Barışçıl gösterilere katıldığı için gözaltına alınan öğrencilerin ve protestocuların derhal serbest bırakılması ve polisin orantısız güç kullanımına son vermesini" isteyerek, "LGBTİ bireyleri hedef alan yetkililerin yaptığı nefret söylemlerini" kınamıştı.

AP: REDORM İRADESİNİN YANSIMASI BU MU?

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, sosyal medya paylaşımında, Boğaziçi protestolarına hükümetin verdiği karşılıkla giderek daha kötüleşen durumdan kaygı duyduğunu belirterek, "Polis şiddeti, toplu gözaltılar, genelleşen terörizm suçlamaları ve LGBT'yi hedef haline getirmek... Yeni pozitif gündem ve reform iradesinin yansıması bu mu?" ifadelerini kullanmıştı.

ABD: ENDİŞE DUYUYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilere ilişkin açıklama yapmıştı. Price, "Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerden endişe duyduklarını ve cinsel azınlıklara karşı nefret söylemini şiddetle kınadıklarını" belirterek, "Öğrencilerin ve göstericilerin gözaltına alınmasından endişe duyuyoruz. LGBTİQ bireylere karşı nefret söylemini şiddetle kınıyoruz" demişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İÇİŞLERİNE MÜDAHALE KİMSENİN HADDİ DEĞİL  

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada yurtdışından gelen tepkilere ilişkin "Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir. Protesto hakkını aşan bu yasadışı eylemlere karşı kanunlarımız çerçevesinde gerekli ve orantılı önlemler alınmaktadır" görüşünü dile getirmişti. 

CHP AB TEMSİLCİSİ KADER SEVİNÇ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.