Öne Çıkanlar ınstagram yenilik rusya yangın çin teknik direktörü disk meltepe miting nato suriye operasyon cumhurbaşkanı erdoğan tolga zengin fox tv

Bu haber kez okundu.

ABD'de yaşayan Türkler oy verme işlemlerine başladı

ABD'deki Los Angeles Başkonsolosluğuna kayıtlı 15 binin üzerindeki seçmen oy kullanmaya başladı. Başkonsolosluğun görev bölgesine giren 12 farklı eyaletten, oy kullanmak için yerel saatle 10.00'dan itibaren Los Angeles Başkonsolosluğuna gelen seçmenler burada bulunan 2 sandıkta başkonsolosluk ve siyasi parti temsilcilerinin gözetiminde oy vermeye başladı.Seçmenlerin sandığa ilgisinin yoğun olduğu gözlenirken, vatandaşlar oy kullanmak için San Francisco ve diğer şehirlerden gruplar halinde otobüslerle Los Angeles'a geldi.İlk oyu 2A numaralı sandıkta Serdar Önal adlı vatandaşımız kullandı. Sabah erken saatlerde başkonsolosluğa gelen Önal,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Demokrasi adına katılımın önemli olduğunu düşünüyorum, o yüzden buradayım. Oyumu kullanmak için San Francisco'dan geldim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de gelmiştim ancak randevu sistemi nedeniyle o zaman katılım düşüktü. Bu defa uzun bir süreç var, iki hafta boyunca seçmenler istedikleri vakitte gelip oyunu kullanabilecek. Benim gibi birçok vatandaşın bu süreçte gelip oyunu kullanacağını ve katılımın bu kez daha fazla olacağını umuyorum. Oy verme işleminin bu kadar kolay olması özellikle yabancı arkadaşlarımın ilgisini çekiyor. Kendileri için böyle bir olanak olmadığını söyleyip takdir ediyorlar. Ben de yurtdışında yaşayan bir vatandaş olarak bize sunulan bu imkan için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 31 Mayıs'a kadar devam edecek oy kullanma işlemi 10.00 ila 19.00 saatlerinde hafta içi bir, hafta sonları ise iki sandıkta devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.