Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Abdullah Gül, görevini devrettikten sonra İstanbul'a taşınacak

10 Ağustos’ta yapılan seçimde cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan ile eşini bugün saat 13.30 sıralarında ikamet ettikleri Aydınlıkevler semtindeki evlerinin önünde, Protokol Genel Müdürü ile Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Çankaya Köşkü’ne ait makam aracı ile karşılayacak. Makam aracı fors ve bayrak kapalı halde Meclis’e hareket edecek. Saat 17.20’de devir teslim töreni gerçekleştirilecek. Gül’ün veda konuşmasının ardından Erdoğan da kısa bir konuşma yapacak. Erdoğan, Gül’e Cumhurbaşkanlığı Forsu ile Devlet Şeref Madalyası takdim edecek. Erdoğan ve Emine Erdoğan, Gül ile Hayrünnisa Gül’ü askeri törenle uğurlayacak. Uğurlamada Gül, Erdoğan’ın sağında yer alacak. Gül, tören kıtasını, “Allahaısmarladık asker” diye selamladıktan sonra Köşk’ten ayrılacak.Erdoğan, Gül’ü uğurladıktan sonra Köşk’te verilen resepsiyona geçecek ve burada tebrikleri kabul edecek. Erdoğan, saat 20.15’te de tören için Ankara’ya gelen devlet ve hükümet başkanları onuruna bir akşam yemeği verecek. Gül ve eşi Çankaya Köşkü yerine Dışişleri Konutu’nda ikâmet etmeyi tercih etmişlerdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bu nedenle Kırlangıç sokakta tutulan konutta çalışmalarını sürdürmek zorunda kalmıştı. Dışişleri Konutu daha sonra Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi kapsamına alınarak Cumhurbaşkanlığı Konutu olarak adlandırılmıştı. Gül’ün yakın çevresinden alınan bilgiye göre; konuttaki özel eşyalar daha önce İstanbul’a taşındı. Gül ile Hayrünnisa Gül’ün de, törenin ardından İstanbul’a gidecekleri belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.