Öne Çıkanlar Ambargoed İngiltere Başbakanı Theresa May Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik Zehra Basaran maç hangi kanalda maç saat kaçta 24 haziran seçimleri

Bu haber kez okundu.

Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı, işte kabinedeki isimler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi onaylamasının ardından kabineye giren yeni isimleri açıkladı.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, dün saat 22.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çankaya Köşkü’nde biraraya gelmişti. Erdoğan, Davutoğlu’na yeni kabineyi kurma görevi vermiş, bugün de Davutoğlu yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saat 11.45 itibarıyla sunmuştu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi onaylamasının ardından Başbakanlık Merkez Bina’da kabineye giren yeni isimleri açıkladı. AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili olan Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Volkan Bozkır AB Bakanı ve Başmüzakereci, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atandı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise Dışişleri Bakanı olarak atandı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Bülent Arınç’ın görevlerinde değişiklik olmayarak yerlerini korudu. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Beşir Atalay kabine dışı kaldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı kabine dışı kaldı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı’na atanarak görev değişikliğine gidildi.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun görevlerinde değişiklik olmadı.Davutoğlu, "Allah hayırlı eylesin, milletimize güzel hizmetler nasip etsin" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.