Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Angela Merkel 18 yıllık görevini devretti

Adının baş harflerinden oluşan AKK kısaltmasıyla anılan Karrenbauer, partinin genel sekreterliğini yürütmesi nedeniyle seçimin favorisiydi. Yine de çekişmeli geçen yarışta Karrenbauer, Merkel’e de rakip olan diğer aday Friedrich Merz’i geride bırakmayı başardı.
56 yaşında Almanya’nın en büyük partisinin başına geçen siyasetçi, Merkel’in 2021’de görev süresinin dolmasının ardından Almanya’nın yeni başbakanı da olabilir.
EYALETİN İLK KADIN BAŞBAKANI
Güneybatı Almanya’da bulunan ülkenin en küçük eyaleti Saarland’da Katolik bir aileye doğan Karrenbauer, siyaset bilimi üzerine yüksek lisansını tamamladıktan sonra 1981 yılında CDU’ya üye oldu. Eyalet siyasetinde görev alan Kramp-Karrenbauer, 2000 yılında eyaletin ilk kadın içişleri bakanı ve 2011-18 arasında da ilk başbakanı oldu.
Merkel tarafından aday gösterildikten sonra rekor bir oran olan yüzde 98.9 oyla partinin genel sekreteri seçildi. Bu, parti liderliği yarışında Merkel’in tercihinin Karrenbauer’dan yana olacağının bir göstergesiydi.Karrenbauer 34 yıldır maden mühendisi Helmut Karrenbauer ile evli. Helmut Karrenbauer, eşi siyasi kariyerine odaklanmışken üç çocuğunun bakımını üstlenmek için maden mühendisliği işinden istifa etmişti.
SIĞINMACI KARARINI DESTEKLEMİŞTİ
Karrenbauer, parti içinde ılımlı bir ses seçenek olarak görülüyordu. Pragmatik, akılcı bir siyasetçi olarak bilinen AKK, mütevazı tarzı, sakin analizleri ve siyasi sezgileriyle tanınıyor. Merkel’in sığınmacı politikasını destekleyen, kadın hakları ve asgari ücret konularında liberal bir tutumu olan Karrenbauer, bazı alanlarda ise daha muhafazakar görüşlere sahip.
Dini bütün bir Katolik olarak eşcinsellerin evlenme ve çocuk edinme hakkına kavuşması konusunda endişelerini açıklamıştı. AKK, Merkel’in 2015’teki göç dalgası sırasında ülke sınırlarını sığınmacılara açma kararının ise doğru olduğunu savunuyor.
‘NET BİR PROFİLİMİZ OLMALI’
AKK’yi eleştirenler kendisine ‘Mini Merkel’ veya ‘Merkel 2.0’ lakabı taksa da bazı gözlemciler de iki kadın arasında ciddi farklar olduğunu söylüyor.
Karrenbauer, ‘Mini Merkel’ lakabına karşılık olarak 56 yaşında, üç çocuklu ve kariyerli bir siyasetçi olarak herhangi bir mini yanının olmadığını söylüyor.
Seçim öncesinde bir dinleme turuna çıkarak parti tabanının taleplerini dinleyen Karrenbauer, şu ifadeleriyle dikkat çekmişti:
“Parti içinde temel sorular sorulmalı. Bir halk partisi olmak herkesin istediği türden bir şey bulabildiği bir siyaset dükkanı olmayı gerektirmez. Günümüzün muhafazakar, Hristiyan-sosyal ve liberal görünüşünün nasıl olması gerektiğini tartışmalı ve karar vermeliyiz. Net bir profilimiz olmalı.”
ÇİFTE VATANDAŞLIĞA KARŞI
Karrenbauer ülkedeki Türklerin çifte vatandaş olma hakkını sorguluyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’daki Türklere yönelik politikalarının bir bağlılık sorunu yarattığını savunan Karrenbauer, Almanya’ya yerleşen Türklere ve onların çocuklarına çifte vatandaşlık hakkı verilmesini fakat torunlarının yalnızca Alman vatandaşı olma hakkının bulunmasını talep ediyor.
Saarland eyaletinde başbakanlık yaptığı döneme denk gelen Türkiye’deki 2017 referandumu sırasında Türk politikacıların eyalette konuşmasını yasaklamıştı. Karrenbauer ayrıca suça karışan mültecilerin Avrupa’ya girişlerinin ömür boyu engellenmesi gerektiğini savunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.