Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Arınç açıkladı, Katlamalı harçlar öğrencilere iade edilecek

Arınç açıklamaları sırasında, öğrencilere de müjdeli haber vererek, "Lisansta mezun olamayandan normal harç alınacak. Normal eğitim öğretim süresince okulunu bitirenlerden harç ve katkı payı alınmıyordu fakat bitiremeyenler için yüzde 50 değil o sene ne uygun görülmüşse o ödenecek. Eğer artırımlı ücret alındıysa normal katkı payı dışındaki ücreti öğrenciye iade edeceğiz." dedi.
Arınç'ın konuşmasından satırbaşları:
"Çözüm süreci düzgün bir ilerleme sözkonusu. Kararlılıkta samimi ve ısrarlıyız.Hükümet olarak yapmamız gerekei yapıyoruz.Silah bırakmaya yönelik istek olacaksa, göreceğiz.
Öğrencilerimize bir müjdemiz olmalı. Sayın başbakanımız bu katlamalı harçları durdurmuştu. Müjde olabilecek çözümü söylemek istiyorum:
Lisans öğretiminde hukuk 4 yıldır tıp 6 yıldır. 4-5 ve 6 yıllık programlarda harç almıyoruz. Bundan sonra da alınmayacak. Ancak zamanında bitiremeyen öğrencilerden normal öğretim için artırımsız olarak katkı payı alınacaktır. Lisansüstü programlarda da yine artırımsız katkı payı alınacaktır. Eğer artırımlı ücret alındıysa normal katkı payı dışındaki ücreti öğrenciye iade edeceğiz.Bu bir kriz değildir. Fakat bu tartışmalar dün itibari ile sona ermiş, Sayın Hakan Fidan dün görevinden ayrılmıştır. Ortada şöyle bir durum vardır, Sayın Başbakanımızın takdiri doğrultusunda bu göreve uygun görülmüştür. Bence bu saygıyla karşılanması gereken bir tutumdur. Bence kitabın bu sayfaları kapanmaladır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.