Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Min-Jae Kim Timur Öztürk AVRUPA SPOR

Bu haber kez okundu.

Bakan Zeybekci, 'Vatandaşlarımız alıkondu diye Libya ve Mısır'dan vazgeçmeyeceğiz'

Denizli'de AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanlığı'nın EGS Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kongreye katılan Bakan Zeybekci,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "(Libya'da alıkonulan 9 Türk'ün serbest bırakılması) Türkiye olarak biz gerek Musul'da gerekse böyle yerlerde vatandaşlarımız alıkoyuldu diye buralardan çekilmeyeceğiz. Libya ve Mısır bizim için vazgeçilmezdir. Musul, Irak, Suriye'de, olumsuzlukların olduğu her yerde biz, biraz sıkıntı oldu diye oralardan vazgeçecek değiliz. Türkiye orada olamaya devam edecek" dedi. Denizli'de AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanlığı'nın EGS Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kongreye katılan Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin destan yazdığını, yeni Türkiye'de de destanlar yazmaya devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, 11 Ağustos'da, "Türkiye'de siyasi istikrarsızlık devam ediyor, yeni hükümetin kuruluşuna bakacağız, 2015 seçimleri önemli' şeklindeki açıklamasını anımsatan Zeybekci, şunları söyledi:"Allah aşkına sen bir ekonomi kuruluşu musun yoksa siyasi tetikçi misin? 30 Mart seçimleri AK Parti kaybetseydi, Türkiye'ye siyasi istikrar mı gelecekti? Açıkça o dilinin altındaki baklayı söyle. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçmeseydi siyasi istikrar mı gelecekti? Onu mu demeye çalışıyorsun. Türkiye'de başbakanların, Cumhurbaşkanların devir teslim törenleri bu kadar muhteşem olmasaydı, birbiriyle rıza içinde olmasaydı hakaret olsaydı, Türkiye'ye istikrar gelecekti onu mu demeye çalışıyorsun. Bakın tıkları çıkmıyor. Bu yılın başında 'Türkiye'de büyüme yüzde 2 seviyesinde olacak, cari açıkta risk var, tehlike var' dediler. Allah aşkına ekonomi basınına da söylüyorum. Televizyonda gördüğünüz ekonomi yorumcularına söylemiyorum. Onlar ekonomi yorumu falan yapmıyorlar. Onlar finans tellallığı yapıyorlar. Onlar 'Türkiye kur ne oldu, Türkiye'de faiz nereye gidecek, Türkiye'de faizler aşağıya düşmemeli' diye onun kulisini yapıyorlar. Türkiye geçen yılın cari açığıyla bu yılın cari açığı arasında yüzde 37,5'luk bir iyileşme gösterdi. Bundan bahsetmiyorlar. Cari açığımız yüzde 5,3'e düşecek. Bunu da görmezden gelecekler."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.