Öne Çıkanlar İngilterede sigara Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının

Bu haber kez okundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Kıbrıs sorunu zor değil'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve beraberindeki heyeti kabulüne, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran katıldı.
Başbakan Davutoğlu, 1 saati aşkın görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin ve AB müzakere sürecinin önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.
Görüşmede söz alan heyet üyeleri, müzakere sürecine değindi ve Çözüm Süreci'ni olumlu bir gelişme olarak gördüklerini söyledi. Suriyeli mültecilere Türkiye'nin ev sahipliği yapmasına teşekkür eden heyet üyeleri, Türkiye'nin bazı mültecilerin çalışmasına da müsaade ettiğini hatırlatarak bunun AB ülkeleri için zor olduğunu vurguladı. Kıbrıs konusunu gündeme getiren heyet üyeleri, "Türk askerlerinin oradan çekilmesi, Kıbrıs'taki süreçle ilgili olarak ilk adım olabilir mi" değerlendirmesini yaptı. Heyet üyeleri, demokratikleşme ve basın özgürlüğü konularını da gündeme getirdi.
Başbakan Davutoğlu, heyet üyelerinin Kıbrıs konusundaki sözleri üzerine, Annan Planı zamanında kabul edilmiş olsaydı bugün bunların konuşuluyor olmayacağını ifade ederek şunları söyledi:
"Biz ona her türlü desteği vermiştik fakat biz bir daha Kıbrıs Türk halkının gettolarda yaşamasına asla izin vermeyeceğiz. Kıbrıs sorunu, zor bir sorun değil bilakis kolay bir sorundur. Yeter ki siyasi irade olsun."
 Demokratikleşme ile ilgili sorunlar olduğu eleştirilerini kesin bir dille reddeden Davutoğlu, son üç yılda Türkiye'de yaşanan demokratikleşme yolunda atılan adımları örnek verdi. Gayrimüslim azınlıklara mallarının iadesi, temel hak ve özgürlükler konusunda atılan adımlar, Çözüm Süreci gibi konularda yapılan kritik adımlara işaret eden Davutoğlu, demokratikleşme ile ilgili sorunlar olduğu iddiasının temelsiz olduğunu vurguladı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.