Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax

Bu haber kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in "AB" açıklaması yanlış anlaşıldı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son günlerde Türkiye'de tartışma konusu olan Avrupa Birliği'yle müzakerelerin dondurulma sürecinin ardından Twitter'da bir kullanıcının AB ekonomisine dair söylemine yanıt verdi. Şimşek, AB ekonomisi çöküyor diyenlere "AB ekonomisi çökmüyor. Tam aksine büyük bir başarı hikayesi" dedi. AB'nin huzur ve refah içinde yaşadığını belirten Şimşek'in bu sözleri bakan AB'yi övüyor yorumlarına neden oldu.Bakan Şimşek gelen tepkilerin ve yapılan yorumların ardından konuya açıklık getirdi. Sadece durum tespiti yaptığını belirten Şimşek, AB'nin ülkemize karşı tutumunu tasvip etmediğini söyledi. AB'deki ırkçılık ve islamafobiye dikkat çeken Şimşek, kastettiği konunun 'AB'ye üye 28 ülkenin farklı mezhepten olmalarına rağmen refah içinde yaşadıkları' olduğunu belirtti. Ayrıca, Irkçılık ve İslamafobinin önüne AB'nin Türkiye'ye sınır kapısını açarak geçebileceğini sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI AB'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan "Avrupa Parlamentosunun Türkiye müzakerelerini dondurma kararına ilişkin "Bu kararın bizim için kıymeti harbiyesi yoktur." demişti. Bu süreçte AB'ye alternatif olarak Şangay 5'lisini göstermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.