Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Başbakan Yıldırım'dan kurlardaki yükseliş hakkında flaş açıklama

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında cuma günü toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), bugün yine bir araya geliyor. Toplantıda kurdaki yükseliş ve ekonomideki son gelişmelerin ele alınacağı açıklandı. Başbakan Yıldırım'ın bugün partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda da kurlardaki yükseliş için mesajlar vermesi bekleniyor. EKK'nın toplanacağının açıklanmasının ardından 3.38 TL'nin üstünde bulunan dolar, küresel gelişmelerin de olumlu katkısıyla, 3.36 TL'nin altına indi.

GELİŞMELER TAKİP ALTINDA

Dün yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, hükümetin ekonomideki gelişmeleri yakınen takip ettiğini belirterek, "Ekonomide olağanüstü bir durum söz konusu değildir. Ekonomi Koordinasyon Toplantısı sürekli yapılan bir toplantıdır. İlgili kurumların bütün yetkilileri, Merkez Bankası, diğer kurumlar hepsi bir araya gelir, ekonomi yönetimiyle birlikte kararlar alınarak devam edilir" dedi. Öte yandan perşembe günü de Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı için toplanacak. Başkan Murat Çetinkaya başkanlığında yapılacak toplantıda alınacak kararlar piyasalar tarafından da yakından izleniyor.

MERKEZ TEDBİRLERİNİ ALACAK

EKK'nın cuma günü gerçekleştirdiği 4 saatlik toplantı sonrasında Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Merkez Bankası'nın (TCMB) ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiği ve fiyat istikrarı konusunda gereken tedbirleri alacağı belirtilmişti. Açıklamada, "Ekonomik gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacak. Reel sektörün desteklenmesine yönelik adımlar devam edecek. Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirler alacak" denilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.