Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe

Bu haber kez okundu.

Bülent Arınç, 'Milletimize korku salmak istediler'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  "3 ve 4 Şubat günü, burada Sincan’ın caddesinden büyük bir gürültüyle tankları geçirdiler, namlusunu halka, caminin minaresine yöneltmiş tanklarla inanmış milletimize korku salmak istediler" dedi.Arınç, Sincan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sincan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ın eşinin cenaze töreninde bulunduğu için ve Yenimahalle kongresine katılanların bu kongreye de gelebilmesi için programa geç geldiğini belirterek katılanlardan özür diledi.KKTC'de dün cumhuriyetin 31. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirten Arınç, burada "74 Harekatını ve Kıbrıs'a yapılan çıkarmayı" hatırladığını, bunun eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın büyük bir başarısı olduğu söyledi. 1963 ve 1967'de Kıbrıslı Türklerin katliama uğradığını ifade eden Arınç, 1974'te küçük ama anlamlı bir koalisyonun kurulduğunu anlattı. 1973 seçimlerinde 48 milletvekili çıkaran Milli Selamet Partisiyle hiçbir parti koalisyon kurmayınca, Cumhuriyet Halk Partisi ile bir koalisyon hükümeti kurduğunu hatırlatan Arınç, bundan 9 ay sonra Kıbrıs’ta bir Rum'un darbe yapmak için silaha davrandığını ancak bu sefer işin farklı olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.